SİYASET
Giriş Tarihi : 12-04-2023 20:41

Roman kanaat önderleri, Bahattin Turnalı’ya “bağımsız aday ol” teklifi getirdi

Roman kanaat önderleri, Bahattin Turnalı’ya “bağımsız aday ol” teklifi getirdi

 

İstanbul’daki Roman federasyonları ve derneklerinin dün geceden bu yana devam eden istişare toplantısından bağımsız milletvekili adayı ile seçimlere girme kararı çıktı.

Romanlar, CHP listesine giremeyen İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı, CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Bahattin Turnalı’yı bağımsız aday olarak gösterecek.

İstanbul Romanlar Federasyonu Başkan Vekili Özcan Makaracı, Anadolu Yakası Romanlar Federasyonu Başkanı Barış Cahanker ve İstanbul’daki Roman dernekleri başkanları, Bahattin Turnalı’nın Şişli’deki ofisine gelerek adaylık teklifini ilettiler.

ÇOCUKLARIMIZA ROL MODELİ İSTİYORUZ

İstanbul Romanlar Federasyonu Başkan Vekili Özcan Makaracı, yaptığı açıklamada, neden bağımsız aday çıkarma kararı aldıklarını şöyle açıkladı:

“Romanların bu seçimlerde de hiçe sayılmasından dolayı buradayız. Romanlar Meclis’te temsil edilemeyeceği için büyük acı duyuyoruz. Biz de çocuklarımıza rol modelli olması için Meclis’te milletvekillerimizi, bürokraside bürokratlarımızı görmek istiyoruz. 

2023 yılında biz bu siyasetin neresindeyiz? Hiçbir yerindeyiz.

Bizim adaylarımız 5 yıldır çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmadı. 

Romanlar hiçe sayılacaksa biz de kendi bağımsız adayımızı çıkaracağız. Adayımız CHP listelerinden gösterilmeyen Bahattin Turnalı’dır.”

TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ

Anadolu Yakası Romanlar Federasyonu Başkanı Barış Cahanker ise bağımsız aday çıkarma kararını şöyle değerlendirdi:

“Türkiye’de 8 milyon roman var. İstanbul başta olmak üzere Romanların temsili noktasında çok büyük eksiklerimiz var. Aday gösterme süreci bitmeden listelerde bir değişiklik olmazsa Bahattin Turnalı’yı bağımsız aday olarak göstereceğiz. Aday olması için kendisine biraz baskı da yapmak zorunda kaldık. Çünkü temsil edilmeye ve Bahattin Turnalı gibi bir lidere ihtiyacımız var.”

CHP listelerinde yeniden bir düzenleme yapılmazsa hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı’ndan oy alma potansiyeline sahip olan Bahattin Turnalı, 1-2 gün sonra resmi başvurusunu yaparak bağımsız aday olacak.

AdminAdmin