MİLAS
Giriş Tarihi : 07-03-2023 12:13

TSD Yönetimi Engelli Depremzedelerle Buluştu

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi ve arkadaşları, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından yurdun dört bir tarafına geçici barınma statüsü doğrultusunda nakil olan depremzedelerin bir bölümü de Milas’a gelerek KYK Yurduna yerleşmişti. TSD Yönetimi, KYK’da misafir edilen depremzede aileler ve onların engelli çocuklarla bir araya geldi.

TSD Yönetimi Engelli Depremzedelerle Buluştu

KYK Müdürü Serkan Acarsoy’un da eşlik ettiği buluşmada TSD Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Ülke olarak yaşadığımız bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hep söylendiği gibi Türkiye, büyük ve güçlü bir ülkedir. Devletimiz ve milletimiz bu yarayı en kısa sürede saracak güçtedir. Sizler deprem sonrası kendi memleketlerinizden ayrılarak Milas’a geldiniz. Burası da sizin eviniz, sizin memleketinizdir. Bu nedenle sizlere hoş geldiniz diyoruz. Devletimiz ve Milaslı hemşehrileriniz sizleri baştacı yapacak, tüm eksiklikleri ve sorunlarınızı giderecektir. Hiç kuşkunuz olmasın. Yalnız değilsiniz.

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube yönetimi olarak bizler de bugün sizlerle tanışmak, varsa bir talebiniz almaya geldik. Amacımız sizlere burada bulunduğunuz sürece her konuda destek olmak, ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yardımcı olmaktır” diyerek sözü depremzedelere bıraktı.

Geldikleri günden bugüne KYK yönetimi tarafından çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını dile getiren ve kentteki tüm yöneticilere teşekkür eden depremzedeler, özellikle çocukları için bazı isteklerde bulundular.

Depremzedeler; “Doğal olarak biz yetişkinlerle birlikte çocuklarımız da buradalar. Yurdun, bir öğrenci yurdu olduğu düşünülürse küçük çocuklar için bir oyun alanı yok. Onları günboyu kapalı bir ortamda tutmakta zorlanıyoruz. Eğer imkan varsa çocuklar için bir oyun alanı istiyoruz.

Öte yandan yeme-içme-ısınma ve barınma konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Bugün deprem bölgesinde yaşanan banyo, tuvalet veya diğer hijyen konularında da bir sıkıntıyı da yaşamıyoruz. Ancak kıyafetle ilgili sorunlarımız var. Bu konuda Kızılay’a gidiyoruz ancak taleplerimiz tam anlamıyla karşılanamadı.

En önemli sıkıntıyı da engelli çocukları olan biz anne-babalar yaşıyoruz. Çünkü çocuklarımız özel bireyler ve sorunları diğer çocuklarla aynı değil. Dolayısıyla bu özel çocuklar için psikolojik destek, sosyal aktivite ve benzeri faaliyetlerin yapılması, en azından deprem öncesi bu çocukların aldığı eğitimlerin de boşa gitmemesi gerekir. Yani o eğitim programlarının devamı burada yürütülmeli” dediler.

TSD Şube Başkanı Hüsnü Tevşi; “Giyim-kuşamla ilgili bir sorundan söz ettiniz. Bunu kısa sürede çözeriz. Kızılay Şube Başkanımız Ayşegül Hanım ile görüşür aksaklığı gideririz. Onları da bu süreçte anlayışla karşılamak gerek. Çünkü depremin olduğu ilk günden bugüne gerçekten çok yoğun bir çalışma yaptılar. Aksaklıklar, eksiklikler olabilir. Bunların telafisi mümkündür.

Diğer taleplerinizi de ilçemizdeki yetkililerle görüşerek mutlaka bir çözüm bulunacağını düşünüyorum. Kabul ederseniz ki henüz o şoku hiçbirimiz atlamadık. İlk önce depremden sağ olarak kurtulanlar için güvenli bir barınma alanı, ardından diğer ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor” dedi.

KYK’da; görme engelli, otizmli çocuklar, zihinsel engelli çocuk, ortopedik sorunu olan kadın, işitme engelli olmak üzere toplamda 11 engellinin bulunduğuna vurgu yapan TSD Şube Başkanı Tevşi; “En kısa sürede bize iletilen talepleri karşılamaya çalışacak ve buradaki engelli vatandaşlarımızın en rahat şekilde yaşadıkları travmayı atlatmalarını ve yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayacağız. Şu gerçeği görmekte yarar var. Özellikle engelli vatandaşlarımız depremde kullandıkları medikal malzemelerini kaybettiler. O malzemeler ne yazık ki enkaz altında kaldı. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması hem de ivedilikle karşılanması gerekiyor. Bu konuda gerekenin en kısa zamanda yapılacağından kuşkum yok, sizin de kuşkunuz olmasın” dedi.

AdminAdmin