YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 13-03-2024 18:17

Yumurta Üretim Çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açıldı

Yumurta Üretim Çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açıldı


Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı. Tesislerin açılış töreni, Yeşilüzümlü'deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisleri bahçesinde halkın ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 
Muğla eski dönem milletvekillerinden Cumhur Yaka, Sami Gökmen, CHP’li Bursa eski milletvekili, Dr. Ceyhun İrgil, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez gibi siyasiler ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu.
Törende kürsüye ilk gelen Yeşilüzümlü sakinlerinden Ayşe Çatal, “Yapılan hizmetlerden dolayı başkanımıza teşekkür ederiz. Yaptığı hizmetlerin devamını bekliyoruz. Ayrıca benim bir isteğim daha var. Maden ocakları yüzünden ormanlarımız yok oluyor. Ağaçlarımız yok olmasın, sizlerden destek istiyoruz” dedi.
Yeşilüzümlü sakinlerinden Kazım Uğur ise; “Yapılan hizmetlerden dolayı başkanımız Alim Karaca’ya çok teşekkür ederiz. Başkanımıza ‘Yeşilüzümlü’ye gelmedi, gitmedi’ diye sitem edenler var. Biz halk olarak isteklerimizi söylediğimiz zaman başkanımız her zaman gereğini yaptı. Yaptığı her iş için kendisine teşekkürü bir borç bilirim” diyerek kürsüden indi.
Törende bir konuşma yapan Yeşilüzümlü muhtarı Erkan Arıcan; “Bugün burada Halkevi ve Yumurta Üretim Çiftliği’nin açılışı için toplandık. Çarşıda oturacak bir yerimiz yoktu. Kendisi hızır gibi yetişti ve buraya bir Halkevi yaptı. Üzüm işleme tesisimiz için Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar gerçekleştirdik. O tesis şimdilik Karaçulha hal binası içinde açıldı. Ancak tesis seçimden sonra burada açılacak. Şirince Türkiye’de bir marka oldu. Yeşilüzümlü’nün doğası, üzümü, coğrafyası ve tarihiyle çok daha büyük bir marka olacağından şüphem yok” dedi.
Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez konuşmasında; “Alim Karaca’nın seçim kampanyasındaki “Seçim ayrıştırma değil, birleştirmedir” sloganı çok hoşuma gidiyor. Gerçekten de Alim Karaca başkan birleştiriyor. Fethiye’de yaşayan insanlarla Fethiye Belediyesi’ni barıştırdı. Kendisi içimizden birisi… Alim Karaca başkanla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaptığı hizmetler için kendisini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Aslen Yeşilüzümlü halkından olan, CHP eski dönem Bursa milletvekili Ceyhun İrgil de; “Siyaset zor iş, devamlı eleştiri yapmanın bir anlamı yok. Alim Karaca’nın gençliğini ve enerjisini görüyoruz. Bizim ona şöyle bir borcumuz var. 5 yıllık dönemde pandemi gördü, depremler oldu, ekonomik krizi zaten hepimiz yaşıyoruz.  Bunlara rağmen, hizmetlerin gösterildiği filmde de gördüğünüz gibi, çok güzel hizmetler yaptılar. Şimdi izin verelim ve gençliği ile ustalık dönemini bize göstersin” dedi.
CHP eski dönem Muğla milletvekili Cumhur Yaka; “Alim Karaca Seydikemer’de CHP adayı olduğu zaman seçimi kazanamasa da, oylarımızı iki katına çıkarmıştı. Fethiye’ye aday oldu, 25 sene sonra CHP burada seçim kazandı. Çok sıkıntılı bir dönemde çok önemli hizmetler yaptılar. Büyükşehir ile Fethiye Belediyesi el ele olunca büyük hizmetler gerçekleştirdiler. Geçen dönemlerde Fethiye belediye başkanı ve Büyükşehir belediye başkanı geçinemediği için Fethiye yeterince hizmet alamamıştı. Alim Karaca başkanın parayla, rant ile işi olmaz. Halkını ve hakkını savunur. Fethiye’de çay 1 TL, halk plajları sayesinde denize girmek bedava… Yaptıkları ortada… Daha iyilerini yapacağından da şüphemiz yok. Alim Karaca’yı 5 yıl daha başkan olarak görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuşmacıların kendisi hakkındaki güzel sözlerine teşekkür ederek, “Ayşe Çatal ablamız, “ormanları koruyalım” dedi. Siz yalnız değilsiniz, her zaman yanınızda olacağız. Çok zor şartlarda belediye başkanlığı dönemi yaşadık. Ama hiçbir zaman mazeret üretmedik. Pandemi, yangınlar ve depremler… Yaşanılan ekonomik krize rağmen, Fethiye’ye cumhuriyet tarihimizin en önemli hizmetlerini yaptık. Ayrıca tüm bunlara rağmen, Türkiye’de devlete vergi ve sigorta borcu olmayan belki de tek belediye biziz” ifadelerini kullandı.
Her mahallede adeta sevgi seliyle karşılandığını belirten Karaca, “Ev toplantılarımız mitinge dönüşüyor. Gittiğimiz her yerde büyük sevgiyle karşılanıyoruz. Ben buradan bizimle yürüyen arkadaşlara seslenmek istiyorum. Kimseyle kavga etmeyin, onlar bize bir şey söylese de siz yapmayın. Halkımız bizim gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin karşılığı olarak, bize güzel bir karne verecektir. Biz Fethiye’de ‘Fethiye ittifakı’ kurduk. Siyaset üstü olan bu ittifakta her kesimden insan var. Ama hepsinin ortak değeri, cumhuriyete bağlılıktır. Biz kimseyi ayrıştırmadan hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Doludizgin yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Belediye Hesap İşleri Müdürlüğü’nün bana sunduğu raporlara göre, Yeşilüzümlü’nün belediyemize mali katkısı 6 milyon TL. olmuş. Fethiye Belediyesi ise Yeşilüzümlü’ye 77 milyon TL’lık yatırım yapmış.  Dastarın bir dünya markası olması için çok emek harcıyoruz. Likya Kadın Kooperatifi ile birlikte aldığımız hibeyle ücretsiz tezgahlar dağıtıyoruz. 
Diğer yandan, yumurta üretim çiftliği ile okulöncesi öğrencilerimize her gün ücretsiz ve taze yumurta vereceğiz. Bu tesiste koku olmayacak. Burada kenevir malç denilen bir malzeme kullandık. Bu malzeme sayesinde çevreyi rahatsız edecek bir koku olmayacak. Çiftliği yaparken, ince eleyip sık dokuduk, en modern teknikleri kullandık” dedi.
Törene katılanlar, Yeşilüzümlü Durmuş Demirci Sosyal Tesisleri bahçesinde açılan Halkevi’nden sonra, Nif yolundaki yumurta üretme çiftliğine geçerek, halen 250 tavuğun yer aldığı tesiste incelemelerde bulundular.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberindekiler bilahare Durmuş Demirci Sosyal Tesisleri’ne dönerek, tesiste verilen iftar davetine katıldılar.

AdminAdmin