YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 28-02-2024 14:11

DEVA PARTİLİ BİLAL BAYKAN ; , KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM PROJELERİMİZ İLE ‘’VARIZ DALAMAN İÇİN HAZIRIZ’’ DEDİ

DEVA PARTİLİ BİLAL BAYKAN ; , KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM PROJELERİMİZ İLE ‘’VARIZ DALAMAN İÇİN HAZIRIZ’’ DEDİ

 

 

DEVA Partisi Dalaman  Belediye Başkan Adayı Bilal Baykan ‘’Varız Dalaman İçin Hazırız’’ seçim kampanyası ile Dalaman’da yaşayan vatandaşları ve yerel medyayı bilgilendirdi.

Baykan; Yüzlerce akademisyenin hazırladığı 23 eylem planımız ile Dalaman’ı daha iyi yönetmek için biz de varız, Dalaman için Hazırız diyerek seçim kampanyamızı başlattık. Her gün bir alanda yapacağımız projeleri anlatacağız bugün de Kültür-Sanat ve Turizm konularında yapacağımız çalışmaları sizlerle paylaşmak istedik dedi.

DEVA Partisi Dalaman Belediye Başkan Adayı Bilal baykan’ın Kültür-Sanat ve Turizm için yapacağı projelerin başlıkları;

 1.           Dalaman’ın (tarih, kültür, sanat, termal, sağlık, spor ve eğlence) turizmi destinasyon planını hazırlayacağız. Böylece kış ve doğa turizmini potansiyelini ortaya çıkaracak tanıtım ve reklam çalışmalarını rahatlıkla yapabileceğiz.

2.            Deniz turizmini özendirici ve teşvik edici aktiviteler düzenleyerek bu konuda sektörü mutlaka daha iyi noktalara getireceğiz.

3.            Kültür ve turizm festivalleri, dağcılık ve yaylacılık festivalleri düzenleyeceğiz. Dalaman’ın yaz, kış, doğa ve kültür turizminden elde ettiği ekonomik değerin Dalaman ekonomisi içerisindeki payının artırılması için çalışacağız. Bu sayede Dalaman inşaat sektörü ile değil de eski ayarlarına dönerek turizm sektörü ile daha da gelişecektir.

4.            Yöresel ve Yörük kültürünü, gastronomiyi ve tarihi tanıtan tematik festival ve etkinlikler düzenleyeceğiz. 

5.            Üniversite-kamu-STK-özel sektör işbirliği ile bölgesel turizm kalkınma projeleri geliştirilmesi öncelikli çalışmalarımız arasındadır. 12 ay turizm yapabilen bir Dalaman hayal olmaktan çıkarılmalıdır.

6.            Sahne etkinliklerinin yapıldığı, çeşitli sergilerin kurulduğu, açık hava gösterinin yapıldığı kültür-sanat sahnelerinin yer aldığı kongre toplantı ve gösteri alanına olan ihtiyaç mutlaka Deva Belediyeciliğinde çözülecektir.

7.            Yerel kültürünü yaşatan ve geliştiren kültür ve sanatı ve müze açılacaktır.

8.            Mahallelerde en az bir çocuk kütüphanesi kurarak çeşitli konularda ulusal ve uluslararası yayın veri tabanlarına açık erişim imkânını sağlayacağız.

9.            Yerel edebiyatı, ön plana çıkarmak ve yerel yazarları desteklemek üzere düzenli edebiyat festivalleri, söyleşiler ve kitap tanıtım günleri düzenleyeceğiz. Bu kapsamda çeşitli yarışma ve etkinliklerle yerel hikâyeleri konu edinen ve kültürü yansıtan özgün film ve belgesel projelerini teşvik ederek destekleyeceğiz.

10.          Belediyemize ait Kültür Sanat Akademisi kurarak dezavantajlı genç yetenekleri tespit ederek onların yetişmesinde ve gelişmelerine olanak sağlayacağız.

AdminAdmin