MUĞLA
Giriş Tarihi : 26-07-2023 15:04

Muğla'da gazeteci Kenan Gürbüz'ün yönetmenliğini yaptığı '100 Yılın Yangını' belgeseli

Muğla'da gazeteci Kenan Gürbüz'ün yönetmenliğini yaptığı '100 Yılın Yangını' belgeseli

Muğla'da gazeteci Kenan Gürbüz'ün yönetmenliğini yaptığı '100 Yılın Yangını' belgeseli

Marmaris ilçesinde 3 yıl önce 29 Temmuz'da başlayan ve Köyceğiz, Kavaklıdere, Dalaman, Milas, Menteşe, Yatağan ve Seydikemer ilçelerinde 15 gün devam eden orman yangınlarında görev alan alev savaşçılarının ve gönüllülerin hikayelerinin anlatıldığı belgesel için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MUTSO) gala düzenlendi. Gösterime Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, 27. dönem AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 27. dönem AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, 27. dönem CHP Milletvekili Burak Erbay,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ile davetliler katıldı.

 Vali Yardımcısı İsmail Soykan, orman teşkilatının yangınlarda cansiperane çalıştığını, yangınlarda hayatını kaybeden Görkem Hasdemir ve Şahin Akpınar'a Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi. Soykan, hazırlanan belgeselin de okullarda ders niteliğinde gösterilmesi gerektiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Belgeselin yönetmeni gazeteci Kenan Gürbüz ise Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında, 29 Temmuz'da Marmaris Armutalan'da çıkan orman yangınıyla başlayan ve 12 Ağustos'ta Köyceğiz'deki orman yangınının kontrol altına alınmasıyla son bulan süreçte adeta yangın fırtınası yaşandığını söyledi. 15 günde 45'i orman, 32'si ziraat yangını olmak üzere toplam 77 yangının meydana geldiğini belirten Gürbüz, deprem ve sel konusunda tecrübeli olan AFAD ekiplerinin Muğla ve Antalya'da afet boyutuna ulaşan yüzyılın orman yangınlarıyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Belgeselde, Marmaris'te yaşanan orman yangınında şehit olan orman işçisi Görkem Hasdemir'in vefatından önce çekilen ve ilk defa yayınlanan görüntüleri izleyenleri duygulandırdı. Belgesel gösterimi sırasında Hasdemir'in eşi Ayşegül Hasdemir ve şehit Şahin Akdemir'in babası Durali Akdemir ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadı.

AdminAdmin