MİLAS
Giriş Tarihi : 30-08-2023 15:44   Güncelleme : 30-08-2023 16:56

Menteş Mahallesi Zafer Bayramını Böyle Kutladı

Menteş Mahallesi Zafer Bayramını Böyle Kutladı

Menteş Mahallesi Zafer Bayramını Böyle Kutladı

Milas Menteş Mahalle Muhtarlığı ile Milas Yörük-Türkmen Derneğinin ortaklaşa yaptığı Zafer Bayramı etkinliği çoşku içerisinde kutlandı.

Menteş 4. Zafer Bayramı etkinliğine Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, Milas Yörük-Türkmen Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, Milas Belediye Meclis üyesi ve AK Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Durmuş Özdemir katıldı.

 

 

Yöresel sanatçıların yanısıra, Milas Yörük-Türkmen Derneği oyun ekibi de zeybek gösterileri sundu. Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, "30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun, bu çoşkuyu hep birlikte yaşayalım.”diyerek katılanlara da teşekkür edip mikrofonu eline alarak  bir de türkü söyledi.

 

 

Milas Yörük-Türkmen Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş,  Bu yıl 4. Düzenlenen Menşet Zafer Bayramı şenliğimize hoşgeldiniz. Muhtarlığımızla ortaklaşa yaptığımız bu zafer çoşkusunu hep birlikte yaşamak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen bu etkinliğimize katılanlara teşekkür ederim. Muhtarımız Bayram Arıcı’nın her zaman yanındayız ve kendisine de teşekkür ederim. Zaferimizin 101.yılı, Cumhuriyetimizin 100.yılı... her zafer bizleri daha da yüceltmektedir. Zafer Bayramını kutluyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.”dedi.

 

 

Milas AK  Parti Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Milas Belediye Başkan Aday adayı Veterine Hekim Durmuş Özdemir, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferinin 101'inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Özdemir, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu, 101 yıl önce, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovmak için bağımsızlık ateşini, Büyük Taarruz'u başlatarak yaktı. Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekun verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Tıpkı o gün olduğu gibi bu gün de tek yürek halinde burada Milas’da Menteş Mahallemizde hepbirlikte şanlı zaferimizi kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Sanatçı Pınar Küçükdağın’da sahne aldığı Zafer Bayramı kutlama etkinliğinde Milaslı mahalle sanatçılar ve amatör sanatçılarda yer alarak Türkü ve şiirleriyle geceye renk kattılar.

AdminAdmin