ANKARA
Giriş Tarihi : 30-11-2023 13:32   Güncelleme : 30-11-2023 13:35

Yerel Seçimde MHP'ye Bırakılacak İller Belli Oldu

Yerel Seçimde  MHP'ye Bırakılacak İller Belli Oldu

Cumhur ittifakı kulislerinde konuşulanlara göre; yerel seçimlerde AK Parti 27 büyükşehir, MHP ise 3 büyükşehirde aday gösterecek. Adana, Mersin ve Manisa'da AK Parti aday göstermeyip MHP'nin adaylarını destekleyecek.

AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu çalışma grubu raporunu tamamlayarak genel başkanlara sundu.

Buna göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir araya gelerek mutabakatı değerlendirecekler.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre AK Parti ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek. 30 büyükşehirden 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı desteklenecek, diğer 27 büyükşehirde ise MHP seçmeni AK Partili adaya oy vermeye yönlendirilecek.

AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde de işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP’nin adayı desteklenecek. Bu illerde Osmaniye’nin dışında CHP’nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP’li adayın destekleneceği söyleniyor.

AK Parti Kürt illerinde ise HÜDAPAR ile birlikte hareket edecek. AK Parti’nin, HÜDAPAR ile yürüttüğü görüşmeler kapsamında, yüzde 1 civarında oyu bulunan HÜDAPAR’ın aday çıkarmayacağı ve AK Parti’nin adaylarına destek vereceği belirtildi

AdminAdmin