SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2023 16:06

Kökten, “Milas ve Bodrum Niçin Bu Kadar Zor Durumda”

Kökten, “Milas ve Bodrum Niçin Bu Kadar Zor Durumda”

Ak Parti 25. dönem milletvekili, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Kökten basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Kökten, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aday adaylığı sürecinden ve aday gösterilirse seçilmesi durumunda yapmak istediği şeylerden bahseden Kökten, seçilirse Büyükşehir’in gelir kaynaklarının 13 ilçeye adil ve eşit şekilde dağıtılacağına vurgu yaptı.
Kökten ilk olarak aday adaylığı sürecinden bahsetti: “Seydikemer'den Milâs’a kadar, Kavaklıdere’den Datça’ya kadar Muğla’mızın birçok sorununu biliyorum. Bildiğiniz gibi çok kısa dönem 25. dönemde milletvekilliği yaptım. 5 buçuk ay süresince elimden geldiği kadar Muğlalılarla Muğla’nın sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde oldum. 7 yıllık süreçte Milâs’ta ikametine devam ettim. Ankara’da kalmamı gerektirecek bir durum olmadı. Milâs’ta mesleğime, inşaat mühendisiyim devam ettim. Bu inşaat mühendisliğim sürecinde Milâs’ımız da, Bodrum’da özellikle çok büyük sorunlarla iç içe yaşadık. Bodrum’un geçen yazını tamamen susuz geçirmesi beni vicdanen çok yordu, çok üzdü Milas’ımızın altyapı sorunlarını fazlasıyla yaşadım. Biliyorum değil yaşadım ve buna müteakiben ailem, annem, babam, çevrem Milliyetçi Hareket Partisi il başkanım, Ak Parti il başkanım ve ilçe başkanlarımız, ittifak ortağı Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlarımızla beraber yaptığımız istişareler sonucu Muğla Büyükşehir aday adayı olmaya karar verdik.”
Kökten, Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda başkanlık makamının kapısının olmayacağını ve herkesin belediyeyi evi gibi bileceğini vurguladı: “Muğla’nın bütün ilçeleri dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar zenginliklere sahip ve Ankara’da bunu fazlasıyla biliyor, aslında dünyanın her yeri biliyor. Biz Muğlalılar olarak tam olarak bunu kavramalıyız, kavramanın tarafıyım ve 7 yıllık süreçte birçok yurt dışında ülkelerde hem çalışma, hem görev yapma fırsatı buldum. Özellikle Balkanlar’da Kıbrıs’ta Kanada’da ve ben bu ülkelerin hiçbirinde vatandaşlık almayı veyahut ticaret yapmayı veya oraya yerleşmeyi planlamadım. Yine doğup büyüdüğüm Milâs’a dönmek ve tekrar ölünceye kadar bölgemde yaşama projeleri içerisindeydim. Fakat bildiğiniz gibi 2024 seçimlerinde burada 100 gün civarında bir süremiz kaldı. Bu süreçte Muğla’ya yapılacak olan hizmetlerin kalıcı olması için ve sürekliliğinin devam etmesi için elimden gelen her şeyi yapacağıma inanıyorum ve bunu yaparsam Muğla’ya, gelecekteki gençlerin de önünü açacağına inanıyorum. Çünkü Muğla’mız gerçekten büyükşehir olarak çok büyük bir bütçeye sahip ve bu bütçenin nüfus dağılımı noktasında doğru kullanılmadığına inanıyorum. Ak Partili veyahut Dalaman belediyemiz bildiğiniz gibi Ortaca belediyemiz Milliyetçi Hareket partimiz de o da ufak ortağımız oradaki insanlarımızın diğer ilçelerden daha az sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu sorunların çözümü noktasında bir muhatap bulabildiklerini görüyorum. Yani değerli hemşehrilerim aday olmam mücadelesi sonrasında adaylığım sürecinde şahsımı Muğlalılar takdir eder ve seçilmeme sebep olurlarsa emin olun ki Belediye Başkanlığının kapısı olmayacak. Belediye herkesin gelebildiği bir evi olacak. Artık sizlerin maaşlarından, emekli maaşlarından, çalıştığınız yeni üyelerden alınan vergilerin size hizmet olarak geri dönebileceğine inanmanızı istiyorum. Bunu ben yaparım arkadaşlar, bu yüzden aday oldum ve sonuna kadar bu sürecin arkasındayım.”
Hasan Kökten Belediye Başkanı olması durumunda öncelik vereceği konular hakkında da bilgi verdi: “Başkanlık döneminde önceliğimiz sosyal projeler olacak. Önceliğimiz ulaştırma sorunlarının çözümü olacak, altyapı sorunlarının çözümü olacak. Sosyal projelerimiz derken bakın birçok yaşlı amca dolmuşa binip Muğla’ya gitmek için elinde parasını havaya kaldırıyor. Bu ne demek bir ulaşım sorunu var adamı kimse almıyor adam parasını gösteriyor dolmuşa alsın diye bunun sorumlusu kimdir? Bu yaşlı amca 65 yaşında benim babam, sizin babanız veya dedeniz olabilir. Bir yerden bir yere ulaşım hizmeti almak için hangi çağdayız cebinden çıkarttığı 20 lirayı dolmuşa gösteriyor, şoföre gösteriyor. O şoförün de suçu değil bakın o vatandaşımızın da suçu değil bunu bu noktaya getiren yöneticileri artık Muğlalıların fark etmesini anlamasını istiyorum. Şahsım Milas bölgesinde sade bir yaşam sürdürmekte iken eşi ve çocuklarıyla güzel, sakin, stressiz bir hayat sürdürmekte iken bu sürecinde öncelikli olarak bu fedakârlığı yapan eşime çok teşekkür ediyorum, çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.”
"Büyükşehir'in gelirleri 13 ilçeye eşit şekilde dağıtılacak"
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduktan sonra ilk ziyaretini neden Bodrum’a yaptığını açıklayan Kökten, Milas ve Bodrum’un neden bu kadar zor durumda olduğunu sordu: “İlk ziyaretimi ben Bodrum’a yaptım. Bodrum son dönemde 240 bine varan seçmen noktasına ulaştı. Bodrum ilçemiz bizim şu an en büyük seçmen nüfusuna kayıtlı bir ilçemiz ve Bodrum’un o kadar çok büyük sorunları var ki nüfusu çok büyük olan insanların sorunu çok büyük olacak mantığını ben anlamıyorum.  Şunu anlamaya çalışıyorum Muğla’nın en büyük sorunlu 2 ilçesi var ve nüfusu büyük olan Bodrum ve Milas hatta büyükşehir belediyesiyle aynı siyasi görüşe sahipler niçin bu 2 ilçe bu kadar zor durumda? Bunun anlayışını bir türlü kabul etmiş değilim ve bununla ilgili karşı taraftan açıklama bekliyorum. Muğla’mızın Büyükşehir’e gelen paraları eşit bir şekilde dağıtıldı dağıtılmadı konusunda değilim. Milas Bodrum’un sorunları niye bu kadar göz ardı edildi siyasi kavgalarımız mı oldu veyahut buranın projelerini yapmanıza engel olan sebepler nedir bu yüzden öncelikli çalışmamı Bodrum’da yaptım. Bodrum STK’larının çok büyük şikâyetleri, çok büyük sorunları var acil çözüm bekleyen. Allah nasip eder Büyükşehir Belediye Başkanı olursam gerçekten yükümüz çok ağır olacak. Özellikle Bodrum’da, özellikle Milâs’ta bunun haricinde Fethiye’de, Marmaris’te, Datça’da, Kavaklıdere ve Yatağan’da çalışmalarımız oldu bu süreçte. Bodrum’dan sonra oradaki belediyelerimizin ve teşkilatlarımızın bir nebze olsun STK’ların yüzünün güldüğünü sorunlarının çözümü noktasında bir süreç planlandığını gördüm belediye başkanlarımız sayesinde.”
“Milas’ın Bodrum’un Altyapı Sorunları Şu An Deprem Bölgesindeki Bir Durumla Eşit Düzeyde”
Kökten açıklamasını şu sözlerle tamamladı: Milas ve Bodrum’da gerçekten içler acısı bir durum söz konusu olduğunu gördüm emin olun ki Milas’ın Bodrum’un altyapı sorunları şu an deprem bölgesindeki bir durumla eşit düzeyde bunu görmemezlikten gelemeyiz arkadaşlar. Bu yüzden vicdani bir sorumluluğun sahibiyiz diğer tarafta da çok kısa bir süreçte aday adaylığımı açıklamam arkasından da Ankara programlarımızın başlaması nedeniyle çalışmalarımızı diğer ilçelerimizde de yapacağız ama diğer ilçelerdeki belediye başkanlarımız ilçe başkanlarımız da sürekli görüşüyoruz ve buraların çözümleri noktasında çok ekonomik ve kolay çözümler olabildiğini görüyorum. Muğla’nın hiçbir taşını, toprağını, hiçbir şahsını asla ayırmam, ayırmadım bugüne kadar. Mesele bütün insanların bir araya gelip sorunun çözülmesidir ben bunu bilirim. Konuşulmalı, konuşulmasından kaçınmamalı ve insanlar konuştukça sorunların çözümü noktasına daha hızlı bir şekilde ulaşacağına inanıyorum.” dedi.

AdminAdmin