MİLAS
Giriş Tarihi : 10-07-2023 02:04

Yörükler, Hafta Sonu Ortaköy’deki Şenlikte Buluştu

Yörükler, Hafta Sonu Ortaköy’deki Şenlikte Buluştu

Yörükler, Hafta Sonu Ortaköy’deki Şenlikte Buluştu

  Milas Yörük Obaları Kültür Derneği ve Ortaköy Mahalle Muhtarlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 11. Yörük Şenliği,9 Temmuz 2023 Pazar günü gerçekleşti. Çevre il ve ilçelerden de Yörük derneklerinin katıldığı şenlik, il genelindeki protokolü de ağırladı.

 


  Dernek Başkanı Erkan Turgut ve Ortaköy Mahalle Muhtarı Mehmet Aral, 9 Temmuz Pazar günü saat: 10.00’da başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden şenliğe tüm Milas halkının katılımı, çevre il ve ilçelerden gelen Yörük dernekleriyle şenliğin çok renkli geçtiğini ifade ettiler.

 

  Dernek Başkanı Erkan Turgut, ‘’ On birinci kez düzenlediğimiz şölenimiz bir ayrı farklı bizim için, yanında cumhuriyetimizi konuşuyoruz. Yüzüncü yılında olması dolayısıyla heyecanlıyım. Tabii ki hem de çok coşkuluyuz. Türkiye'mizin her yerinden gelen Yörük akrabalarımız bizleri mutlu etti. Ben şölenimizde emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı çevre il ve ilçe Yörük derneklerimize tekrar teşekkür ediyorum iyi eğlenceler diliyorum.’’ dedi.

 

  Ortaköy Mahalle Muhtarı Mehmet Aral, ‘’Şölenimize katılan herkese tek tek teşekkür ederek bu yıl mahallemizde gerçekleşen Yörük Şölenimizin önümüzde ki yıllarda da devam etmesi dileğiyle diyorum ve saygılar sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.

 


  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat , ‘’ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Arkadaşlar, gidip Toros Dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk'ü yenemez." Sözlerinin ışığında gerçekleştirilen 11. Yörük Obaları Türbe Köyleri Yörük Şenliğimize katılım sağladığınız için hoş geldiniz diyorum. Toyumuz tüm Yörük kardeşlerimize, Yörük Türkmen kültürümüze ve Milas’ımıza hayırlı uğurlu olsun.’’ ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.
Milas Yörük Obaları Şenliği halk oyunları gösterileri, kız isteme ağıtı, çeşitli etkinlikler ve Türk Halk Müziği konserleri ile akşam saatlerine kadar devam etti.

 

 

AdminAdmin