MİLAS
Giriş Tarihi : 16-01-2024 15:42

Özcan; “Gelişmiş, modern bir Milas için çalışacağız”

Özcan; “Gelişmiş, modern bir Milas için çalışacağız”


Cumhuriyet Halk Partisi Milas Belediye Başkan Aday Adayı Suat Özcan, saha çalışmalarını yoğunlaştırırken, aday gösterilmesi ve sonrasında Milaslılar tarafından seçilmesi halinde projeleriyle, 5 yılda gelişmiş, modern, toplumsal huzurun tesis edildiği farklı bir Milas’ı hayal olmaktan çıkaracak ‘birlikte yönetme’ iddiasını yeniledi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milas Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı 5 Aralık 2023 tarihinde açıkladıktan sonra partisinin üye ve delegelerine yönelik başlattığı çalışmayı 21 Ocak 2024 tarihine kısa bir süre kala hızlandıran Suat Özcan, geride bıraktığımız hafta sonunda Milas’a bağlı; Bayır, Gürceğiz, Gökbel, Bozalan, Savran, Yaşyer, İçme, Türkevleri, Çökertme, Danişment ve Çandır mahallelerinin yanı sıra ilçe merkezindeki; Beçin, Aydınlıkevler, Hacıilyas, İsmetpaşa, Aydınlıkevler, Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye mahallerindeki Cumhuriyet Halk Partili üyelerle bir araya geldi. 21 Ocak 2024 Pazar günü yapılması öngörülen temayül yoklaması öncesinde üye bazlı saha çalışmalarını yoğunlaştıran başkan ve meclis üyesi aday adayları, kendilerini ifade etmenin en doğru yolu olarak üye ile birebir görüşüyor ve destek istiyor.
Aday adayı Suat Özcan; ‘’Tarımda, hayvancılıkta, turizmde önemli bir öz kaynağa sahip bir kent olan Milas, bu değerleri daha fazla önplana çıkarmak ve bir marka şehir olmak zorundadır. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, ne yazık ki kendi çiftçisine, kendi sanayicisine, kendi esnafına, çalışanına sahip çıkamamış, doktoru, öğretmeni, mühendisi başta olmak üzere her meslek grubundan yurttaşımızı başka ülkelere gitmek zorunda bırakmıştır. Her geçen gün başka ülkelere gitmek isteyen insanımızın sayısı artarken, onların yerine ‘ucuz işgücü’ olmaktan öte hiçbir işe yaramayan sığınmacılar baş tacı ediliyor.
Büyükşehir yasası ile birlikte Milas Belediyesi’nin önemli ölçüde geliri ortadan kalkmıştı ancak muafiyetin sona ermesiyle özellikle kıyı şeridindeki mahallelerimizden elde edilecek gelirle bütçesi oldukça rahatladı. 2024 yılından itibaren oluşacak Milas Belediyesi’nin bütçesi başkan ve birlikte çalışacağı meclisin elini güçlendirecektir. Bu nedenle bugüne kadar Milas’ın çözülememiş sorunları olabilir ama bunları çözmek imkansız değildir. Başta mahalle muhtarlarımız, o mahallenin sakinleri, belediye meclis üyelerimiz, ilçemizin yönetiminde söz sahibi olan sivil toplum kuruluşları, mahalle meclisleri ve kent konseyimizle birlikte bu sorunlara kalıcı çözüm üretmek mümkündür. Kaldı ki bu kentin özkaynakları da yeterlidir. Vizyon sahibi bir başkan ve uyum içinde çalışacak meclis üyelerinin başaramayacağı hiçbir şey yoktur” diyerek ziyaret ettiği her mahalleden destek istedi.

AdminAdmin