MUĞLA
Giriş Tarihi : 25-06-2023 15:44   Güncelleme : 25-06-2023 18:30

Ölüdeniz'deki tur tekneleri ölüdenize zarar veriyor

Ölüdeniz'deki tur tekneleri ölüdenize zarar veriyor


Muğla'nın Fethiye ilçesinin dünyaca ünlü turistlik mahallesi Ölüdeniz'de doğal yapısı nedeniyle yasak olan koylara tur teknelerinin giriş yapması tepkilere neden oldu. 
Dünyanın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye’nin Ölüdeniz mahallesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 2006 yılında 'dünyanın en güzel kumsalı' seçilen ve plajıyla her yıl yaz başından itibaren binlerce turistin geldiği Ölüdeniz, mavinin farklı tonlarını barındıran berrak denizi, bembeyaz kumsalları, bol oksijenli havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. 
Ölüdeniz'de tur teknelerinin doğal yapısı nedeniyle deniz araçlarına kapalı olan eşsiz koylarına tur teknelerin giriş yapması şaşkınlık yaratıyor. 
Vatandaşlar, Ölüdeniz'in sahipsiz bırakılmaması gerektiğini belirterek, ''Tur tekneleri turizm adı altında girilmemesi gereken koylara girerek, koyların doğal yapısına zarar veriyor. Tekne kaptanlarının 'dalga geldi, rüzgar çıktı' bahaneleri inandırıcı değil. Tekneler için daha uygun bir yere iskele kurulmalı ve koylara girişleri kontrol altına alınmalı” dediler.

AdminAdmin