FUTBOL
Giriş Tarihi : 12-12-2023 13:53

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA TUTUKLANDI

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA TUTUKLANDI

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Faruk Koca için tutuklama kararı verildi.
Ankaragücü - Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran ev sahibi takımın başkanı Faruk Koca ve 5 kişi adliyeye sevk edildi. Hakem Meler'e yumruk attıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkan Faruk Koca tedavisinin ardından taburcu edildi. Hastaneden çıkarılan Faruk Koca, Ankara'da Batı Adliyesi'ne getirildi ve diğer saldırganlarla birlikte Savcı tarafından dinlendi.
Faruk Koca İçin Tutuklama Kararı
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadesinin ardından Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Faruk Koca için tutuklama kararı verildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandıklarını açıkladı.
Bakan Tunç'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında,
Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.
Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."
Adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevi aracına konulan Başkan Koca, Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

AdminAdmin