YEREL
Giriş Tarihi : 23-08-2022 17:08

Avukata Cübbesini Avukat Agabeyi Giydirdi…

Milasın başarılı avukatlarından Mehmet Salih Kaçar’ın kız kardeşi stajyer avukat Sinem Kaçar, düzenlenen törenle avukatlık ruhsatını aldı. Genç Avukatın cübbesini ise kendisi gibi Avukat olan Agabeyi Salih Kaçar giydirdi…

Avukata Cübbesini Avukat Agabeyi Giydirdi…

 

 

Hukuk Fakültesi eğitiminin ardından Muğla Barosu'nda avukatlık stajını da başarıyla tamamlayan Sinem Kaçar'a avukatlık ruhsatı düzenlenen törenle Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun ve Ağabeyi Av. Salih Kaçar tarafından verildi.

Muğla Barosu toplantı salonunda gerçekleşen törende ailelerde çocuklarının mutluluğuna şahitlik ederek haklı gururlarını yaşadılar.

Törende Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun yaptığı konuşmada, “Bugün uzun mücadeleler sonucu çabalayarak, ömürlerinin ciddi bir bölümünü avukat olmak için geçiren ve bu uğurda çaba sarf eden genç meslektaşlarımızın bu özel günlerinde genç meslektaşlarımızla birlikte olabilmek onların bu özel anına tanıklık yapabilmek için toplanmış bulunuyoruz.

Ben bütün genç meslektaşlarımın adına siz değerli ailelerimize bugüne kadar gösterdiğiniz türlü fedakârlık ve özverileri için bu kez baromuz ve şahsım adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum o nedenle bugün öncelikli ailelerimizin onur günü onların gurur günü. Onur gününüz kutlu olsun..

Avukat olmanın onur ve gururuna sahip olmaya az bir süresi kalan değerli meslektaşlarım, Avukat Adalet arayıcısı, haksızlığa uğradığını düşünenin savunucusudur.

Avukatın arayıcısı olduğu adalet, tıpkı aldığımız nefes gibi insan yaşamı için vaz geçilmez değerdedir.  Ama anlık kesintisine bile dayanamadığımız bir nedenle nefesinizin kesildiği anı yaşadığımızda fark ettiğimiz değerdir aslında adalet.  İnsan yaşamı için bu denli önemli olan Adalet uğruna adaletin herkese hızlı ve eşit dağıtılması için çalışın.

 Meslek şuarınız bu olsun toplumsal bir huzurun bireysel bir mutluluğun ancak adaletli olan ve hukuk devleti olan ülkelerde anlamlı olduğunu bilelim bugün ben mesleğim için ne yapabilirim diye kendimize eğer bir sorumuz varsa ki o da, “ülkenin hukuk devleti olması için bugün ve bundan sonra ben var gücümle çalışmalıyım” olmalı.

Zira hukukun üstün olmadığı bir ülkede o ülkenin temeli yok olduğu gibi, böyle bir ülkede hukukçu olmanın ya da avukat olmanın inanın sizin ne olduğunuzun avukat olup olmadığınızın insanlık için hiçbir anlamı olmaz.

Son olarak sizlere sözüm şudur; “hukuktan ve hayallerinizden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla vazgeçmeyin” hayalleriniz sizi, hukuk toplumumuzu mutlu kılacak olan tek şeydir bu duygu ve düşüncelerle size mesleğimize hoş geldiniz” ifadelerine yer verdi.

Tören Avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazanan  genç avukatların and içerek belgelerini almalarıyla tamamlandı.

AdminAdmin