EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-01-2024 22:39

Öğretmen atama, branş dağılımı ve kontenjanları ne kadar?

Öğretmen atama, branş dağılımı ve kontenjanları ne kadar?

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan 2024 öğretmen atamalarına doğru geri sayım başlarken, atama takvimi, branş dağılımı ve kontenjanları netleşiyor.

 

Bakan Tekin, 2023 KPSS puanlarıyla öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini açıklamasının ardından gözler yapılacak açıklamalara çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilecek kadro sayısı doğrultusunda atama takvimi oluşturulacağı açıklanırken, toplam kamu personelinin büyük bir bölümünün öğretmenlerden oluşacağı öngörülüyor.

Önceki atamalarda, farklı branşlarda atamalar gerçekleştirilmişti. Mayıs ayında yapılan 45 bin öğretmen atamasında, sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan ayrılmıştı. Ayrıca, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliğine 3 bin 269, ilköğretim matematik öğretmenliğine 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanına ise 2 bin 604 kontenjan verilmişti. Bu atamaların büyük bir kısmı deprem bölgesine yapılmıştı ve 22 bin 500’den fazla öğretmen, depremden etkilenen 10 il başta olmak üzere çeşitli illere atanmıştı.

Bakan Yusuf Tekin, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin