GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-01-2024 16:55

Tehlike “Ben Geliyorum” Diyor

Tehlike “Ben Geliyorum” Diyor

Fethiye’nin turizm sektöründeki parlayan mahalleri arasında yer alan Faralya Mahallesinin girişindeki büyük kaya parçaları tehlike saçmaya devam ediyor. Yıllardır tehlike arz eden kaya parçalarının olduğu bölgedeki sıkıntının giderilmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, “Devletimizin tüm kurumlarına gerekli müracaatları yaptım. Fakat her kurum topu birbirinin üzerine atıyor. Allah göstermesin burada doğabilecek bir tehlike sonrasında istemediğimiz  bir sonuç oluşursa, vicdanen bunun hesabını veremeyiz. Yetkililerimizden ve devlet büyüklerimizden artık bu tehlikenin giderilmesini istiyoruz” dedi.
Fethiye’nin Faralya Mahallesindeki ana yol üzerinde bulunan kayalar, tehlike saçmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra mahalle sakinlerinin hemen her an geçtiği  yolun üzerindeki dev kaya parçaları bulunduğu yerden ayrılırken, olası bir tehlike karşısında facia yaşanabileceği kaydedildi. Defalarca yetkili mercilere bu tehlikeyi arz ettiğini dile getiren mahalle muhtarı Hasan Karaburun, Mahallemize başka giriş yolu yok. Kayalar giderek açılıyor ve tehlike her geçen gün “Ben geliyorum” diyor” ifadelerinde bulundu.
Fethiye’nin Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi cennet köşelerini barındıran Faralya Mahallesinde girişte bulunan kayalar, birbirinden giderek ayrılıyor. Dev kayaların yoldan geçen araçların üzerine her an düşebileceği, mutlaka tedbir alınması gerektiği ifade ediliyor. Mahalleye tek giriş ve çıkış yolu  olan Faralya Mahallesi ana yolu üzerindeki dev kayaların olası bir facia yaşanmaması adına en kısa sürede bulunduğu yerden kaldırılması için çalışma yapılması istendi.
Yolun Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerinde ve sorumluluğunda bulunduğunu söyleyen Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, “Bölgemiz dağlık bir bölgede olduğu için eskiden ulaşım çok zordu. Üzerinde bulunduğumuz mevcut yolda oldukça zor şartlar altında açıldı. Ama şimdi zaman geçtikçe yolun sıfır noktasında olan ve tehlike saçan bir çok büyük kaya parçaları var. Bu dev kaya parçaları gün geçtikçe birbirinden ayrılıyor. Bu kayalar herhangi bir şekilde aşağıya kayar ise, o alanın aşağısında bulunan yerleşim alanındaki evler tehlike içerisinde. Yine bu yoldan mahallemizdeki güzellikleri görmen için ve tesislerde konaklamak için yüzlerce araç geçiyor. Yani burası patlamaya hazır bir bomba gibi. Yol güzergahı Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu içerinde olduğu için defalarca müracaatta bulundum. Yetkililer buraya gelerek incelemelerde bulundular. Ama ne yazık ki üzerinden yıllar geçmesine rağmen bir sonuca ulaşamadık. Ben bu tehlikenin ortadan kaldırılması için yerel ve genel yönetimlerden yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin