MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-09-2023 12:49

Türkiye'de İlk ve Tek "Temiz Petek Projesi" Arıcılara Destek Oluyor

Türkiye'de İlk ve Tek "Temiz Petek Projesi" Arıcılara Destek Oluyor

Türkiye'de İlk ve Tek

Muğla Büyükşehir Belediyesi, arıcıların karşılaştığı büyük sorunlardan biri olan Büyük Balmumu Güvesi'ne karşı yürüttüğü "Temiz Petek" projesini hayata geçirdi. Bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi'nde başlama amacı, arıcılara destek sağlanması. Hizmetten yararlanmak isteyen arıcılar, Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi ve randevu alabilirler.

 

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, arıcıların sorunlarından biri olan Büyük Balmumu Güvesi'ne karşı başlattığı Türkiye'de ilk ve tek olan "Temiz Petek Projesi"ni 5. yılını doldurarak arıcılara yardımcı olmaya devam ediyor. Daha önce Köyceğiz, Milas ve Menteşe ilçelerinde uygulanan petek şoklama işlemi, bu yıl Marmaris ve Köyceğiz ilçelerindeki arıcıların hizmetine sunuldu.

 

Proje büyük ilgi gördü ve kabartılmış peteklerin saklama döneminde Büyük Balmumu Güvesi'nin neden olduğu zararları önlemeyi ve daha sağlıklı bal üretimini desteklemeyi amaçlıyor. Petekler -30 derecede şoklanarak Büyük Balmumu Güvesi, larva, pupa ve yumurtaları öldürülüyor ve bu şekilde insanlara sağlıklı petekler teslim ediliyor. Bu yöntem sayesinde peteklerin ömrü uzatılıyor ve daha kaliteli bal üretimi sağlanıyor.

 

 

2018 yılında başlayan "Temiz Petek" projesi kapsamında bugüne kadar 8 ilçeden toplam 167 bin 889 petek şoklanarak insanlara teslim edildi.

 

"Temiz Petek Projesi"nden faydalanmak isteyenler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 444 48 01 numaralı telefonunu arayarak telefonla ilgili bilgi ve randevu alabilirler. Şoklanmış ve kalıcı petekleri evlerinde dayanabilecekler. Projeyi başlatma amacı, 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 30 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek olan bu önemli sorunun önüne geçmektir.

AdminAdmin