FETHİYE
Giriş Tarihi : 11-01-2024 14:34

ALİM KARACA'NIN ERKEN KUTLAMASI FETHİYE'Yİ KARIŞTIRDI

ALİM KARACA'NIN ERKEN KUTLAMASI FETHİYE'Yİ KARIŞTIRDI


Fethiye Belediye Başkanı ve aday adayı Alim Karaca, CHP MYK'da kendisinin aday gösterileceğinin kabul edilmesinin ardından, Parti Meclisini beklemeden adaylığı kesinleşmiş gibi sosyal medya hesabından kutlama paylaşımı yaptı. Bu paylaşım Fethiye siyasetinde hareketli anlar yaşattı. Aday adayları ile partililer arasında başlayan hareket, PM’de onay çıkmadığının açıklanmasına kadar sürdü. PM toplantısından sonra akla gelen konu ise, Fethiye siyasetinde, erken kutlamaların nasıl hüsranla sonuçlandığının örnekleriyle dolu olması. 

Dün akşamdan beri Fethiye’de CHP’liler arasında ciddi bir hareketlilik yaşandı. Fethiye Belediye Başkanı ve aday adayı Alim Karaca, adaylığının kesinleştiğini ilan eden “Martın sonu bahar demiştik, Fethiye’ye baharı siz getirdiniz. Bahar daha bitmedi, devam edecek” diye bir paylaşımda bulundu. Diğer siyasi aktörlerde, Alim Karaca’nın adaylığı sonrası devreye sokulacak planlarına hazırlıkları başlamıştı ki. Gelişmeler bunun doğru olmadığını gösterdi. CHP Parti Meclisi toplantısından sonra yapılan açıklamalarda Fethiye Belediye Başkanı Adayının belirlenmediği görüldü. 
İddialarda, Alim Karaca’nın Fethiye Belediye Başkanı adaylığının CHP MYK'dan çıktığı, Parti Meclisinde önerildiği ancak kabul edilmediği ileri sürüldü. Bir başka iddiada ise Fethiye'nin Parti Meclisinde görüşülmediği yer alıyor. 
Alim Karaca’nın MYK'da kendisinin aday gösterileceğinin kabul edilmesinin ardından, Parti Meclisi toplantısından önce kesinleşmiş gibi, Parti Meclisinde de aday gösterileceğine inandığı için erken kutlama amacıyla yaptığı paylaşım, facebook sayfasında hala duruyor.

Ancak Fethiye siyaseti, erken kutlamaların nasıl hüsranla sonuçlandığının örnekleriyle dolu. 
Başta aday adayları olmak üzere CHP’lilerde başlayan hareket ve kaygı, gece yarısından sonra yapılan PM toplantısından sonra yerini sakinliğe bıraktı. 
CHP İlçe Teşkilatı sessiz. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarda da Alim Karaca taraftarı gibi davranmakla eleştirilen İlçe Yönetimi, bu karmaşa yaşanırken sessizliğine devam etti.  Öte yandan aday adayları arasında birlik ve beraberliğin sağlanamamasının, İlçe Teşkilatının taraflı davranmasından kaynaklandığı da iddia ediliyor.

AdminAdmin