MİLAS
Giriş Tarihi : 29-09-2023 11:01

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması için gece gündüz çalışan Milas Belediyesi, süt ve süt ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla Milas Süt Üreticileri Birliği ile iş birliği protokolü imzaladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’in imzaları attığı protokol kapsamında Milaslı üreticiler başta ekonomik fiyatlı akaryakıt olmak üzere çok sayıda imkândan yararlanacak. Yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek.

İlk Aşama Ucuz Akaryakıt

Milas Süt Birliği ile Milas Belediyesi arasında imzalanan protokol, çiftçilerin girdi maliyetlerinin başında gelen akaryakıt maliyetlerini düşürecek. Proje kapsamında tesis içine konuşlandırılacak köy pompası ile üreticilere indirimli yakıt satışı yapılacak. Yem, gübre, tohum, ekipman satışı üreticilere uygun fiyatlı olarak verilecek.

“Milas Çiftçisine Hayırlı Olsun”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda. Üretmeden, finans oyunlarıyla bunu sürekli kılmak mümkün değil. Akılcı çözümlerle günümüzün gıda sorununu çözmeye çalışmamız gerekiyor. İmzaladığımız bu protokol ile Milas’taki üreticilerimizin indirimli akaryakıta ulaşması için bir adım attık. Bizimle iş birliği yapan Milas Süt Birliği’ne, yönetim kurulu üyelerine, idari personelimize ve ortaklarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise, “Bu protokol, üyelerimiz için çok önemli. En büyük giderimiz akaryakıt. Gelirlerimiz azalırken, giderlerimiz sürekli artıyor. Milas Belediyesi ile yaptığımız bu proje kapsamında çalışmaya hemen başlayacağız.

AdminAdmin