MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-04-2023 20:47

MUĞLA’NIN MASTERCHEF’LERİ HIRVATİSTAN’DAN 8 MADALYA İLE DÖNDÜ

MUĞLA’NIN MASTERCHEF’LERİ HIRVATİSTAN’DAN 8 MADALYA İLE DÖNDÜ



Uluslararası Erasmus+ 18. Biser Mora Uluslararası Gastronomi Yarışması Hırvatistan’ın Brag Adasında düzenlendi. Muğla’nın 4 meslek lisesinden yarışmaya katılan öğrenciler,  2’si altın olmak üzere 8 madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda yürütülen ve meslek lisesi öğrencilerine yurtdışı hareketliği sağlayan proje, uluslararası alanda Muğla’nın tanıtımına da katkı sağlıyor.
29-30 Mart 2023 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Brac Adası'nda düzenlenen “18. Biser Mora International Gastronomy Yarışması’na” 15 farklı ülkeden 39 okul ve 356 yarışmacı katıldı. Türkiye’nin de yer aldığı bu yarışmada;  Muğla’dan Bodrum, Marmaris, Menteşe ve Ortaca ilçeleri olmak üzere 4 meslek lisesinden 8 öğrenci ve 2 öğretmen yer aldı.
18 farklı ülkenin jüri üyeleri karşısında başarılı bir performans sergileyerek birbirinden lezzetli yemekler yapan meslek liseli öğrenciler, 18. Biser Mora Uluslararası Gastronomi Yarışması’na damga vurdu. 
Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Irmak Güney, Efe Çınar Devecioğlu; Marmaris İçmeler Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yasemin Avcı, Ayhan Atkan; Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Muhammet Alp Taşkıran, Muzaffer Tilkioğlu; Ortaca Dalyan H. F. Tınaztepe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Cengizhan Kara, Kaan Ramazan Okur adlı öğrenciler yarışmada hünerlerini sergiledi. 
Öğrencilere ise Bodrum Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Selçuk Dörtkulak ile Özkan Önder rehberlik etti.
İl Müdürü Emre Çay, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında gastronomi alanında düzenlenen uluslararası beceri yarışmalarında, ülkemizi temsil eden meslek liseli öğrencilerimiz, büyük bir başarıya imza atarak 2 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya ile ülkemize döndüler. Tüm öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi kutluyorum.” dedi.

AdminAdmin