GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-09-2023 12:10

TORUNOĞULLARI AVRUPA BAŞKANI OLDU

TORUNOĞULLARI AVRUPA BAŞKANI OLDU

TORUNOĞULLARI AVRUPA BAŞKANI OLDU

DEİK/DTİK’in “Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı” İstanbul’da toplandı.
Toplantının son gününde yapılan seçimlerde Türk turizminin gurur kaynağı Fethiye’de de turistik tesisleri bulunan ünlü iş insanı Türkiye Orka Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Hollanda İş Konseyi Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi’in (DTİK) Avrupa Komitesi Başkanı oldu. Toplantıdaki bu gurura Torunoğulları ailesinin diğer fertleri de katıldı. 

 


YURTDIŞI TÜRKLER İÇİN MÜCADELESİ SÜRECEK


Turgut Torunoğulları’nın iş dünyasında elde ettiği başarılar, yurtdışı Türkler’i fazla ilgilendirmese de, Torunoğulları’nın yurtdışı Türkler için mücadele ederek elde ettiği avantajların sayısı da çok. Torunoğulları’nın dış Türkler için elde ettiği en iyi avantaj, Türkiye’ye götürülen otomobillerin yurtta iki yıl kalabilme hakkıydı. Torunoğulları şimdi de otomobillere, Suriyelilere verildiği gibi, plaka verilmesi savaşını sürdürecek.


İLİŞKİLERİN KOPMASI ESNASINDA ÖNEMLİ, BİR KİZİ ENGELLEMİŞTİ


2017 yılı Mart’ında Türkiye ve Hollanda hükümetleri arasındaki ilişki kopma noktasına geldiği zaman, dönemin Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Torunoğulları’nı işyerinde ziyaret etmiş ve önemli bir krizi önlemişti. Maastricht mucizesinin yaratıcısı olan Torunoğulları, şimdi de yurtdışından Türkiye’ye giden emeklilere konut projesini sıkı bir şekilde takip ediyor.

AdminAdmin