MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-10-2023 13:32

MUĞLA'NIN GELECEĞİ DEĞERLERİN İZİNDE ŞEKİLLENECEK

MUĞLA'NIN GELECEĞİ DEĞERLERİN İZİNDE ŞEKİLLENECEK

MUĞLA'NIN GELECEĞİ DEĞERLERİN İZİNDE ŞEKİLLENECEK

Zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Muğla’nın değerleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle gelecek nesillere aktarılıyor. Değerler Çınarı projesi ile öğrencilerin milli, manevi ve toplumsal değerlerine sahip çıkması, kendi kültürel kimliklerini tanımaları ve evrensel değerleri benimsemeleri amaçlanıyor.

Değerler Çınarı Tüm Okullarda Yürütülecek

Muğla’da okul öncesinden başlayarak, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayacak şekilde yürütülecek “Değerler Çınarı” projesi ile öğrencilerin toplumsal, evrensel, milli ve manevi değerleri kazanmaları ve bu değerleri yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

Toplumun sosyal ve kültürel dokusunun korunması ve geleceğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi açısından büyük önem taşıyan proje, Muğla Valiliği himayelerinde il genelindeki tüm okullarda uygulanacak.

Her Ay Farklı Bir Değer Tema Olarak İşlenecek

Değerler Çınarı projesiyle, her ay birbirinden farklı değerler üzerinde durulacak. Faaliyet takvimine göre ekim ayında sevgi ve hoşgörü, kasım ayında saygı ve insan hakları, aralık ayında şefkat ve merhamet, ocak ayında üretkenlik ve verimlilik, şubat ayında doğruluk, dürüstlük ve adalet, mart ayında vatanseverlik ve çalışkanlık, nisan ayında sorumluluk, mayıs ayında ise yardımseverlik temaları ile ilgili çalışmalar yapılacak.

Proje kapsamında iş birliği oyunları, empati atölyeleri, duygusal farkındalık eğitimleri, konferans ve fuarlar, kültür gezileri, toplumsal hizmet çalışmaları ve tartışma grupları oluşturulması planlanıyor.

Öğrenciler Yaparak, Yaşayarak ve Eğlenerek Öğrenecek

Proje etkinlikleri öğrencilerin yaş düzeylerine göre planlandı. Yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenecekleri etkinliklerle öğrenciler sevgi, hoşgörü, saygı, yardımseverlik, sorumluluk, çalışkanlık, şefkat, merhamet, doğruluk, dürüstlük, adalet gibi değerleri içselleştirerek günlük yaşamlarında uygulayacaklar.

Aynı zamanda proje öğrencilerin kendi kültürlerini tanımalarını ve değerli şahsiyetleri örnek alarak kültürel farkındalıklarını artırmayı hedefleniyor. Öğrenciler, kendi kültürel miraslarına sahip çıkacak ve başkalarının kültürel değerlerine de saygı göstermeyi öğrenecekler.

Etkileşim Günleri Düzenlenecek

Projede yer alan etkinlikler, öğrencilerin özgüvenlerini ve sosyal becerilerini güçlendirmeyi de amaçlıyor. Öğrenciler, ‘Etkileşim Günleri’nde aktif olarak yer alarak iletişim, liderlik, problem çözme gibi becerilerini geliştirirken, kendilerine olan güvenlerini artıracaklar. Projede yer alan etkinlikler, öğrencilerin demokrasi bilincini ve vatan sevgisini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, demokratik değerlere sahip çıkacak, ülke sevgisiyle yetişecek, milli ve manevi değerlere karşı duyarlılık geliştirecektir. Proje, öğrenciler arasında dayanışma, iş birliği ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflemektedir.

Birlikte Çalışma Becerileri Gelişecek

Öğrenciler, projede yer alan etkinlikler sayesinde birlikte çalışma becerilerini geliştirecek, farklılıklara saygı duyan, yardımlaşmayı önemseyen bir ortamda birlikte hareket etmeyi öğrenecektir. Projede işlenen değerler arasında yer alan çalışkanlık, üretkenlik ve verimlilik değerleri öğrencilerin işlerini düzenli, disiplinli ve etkili bir şekilde yapabilme becerilerini geliştirmesi hedefleniyor. Öğrenciler, proje etkinlikleriyle zamanı iyi yönetmeyi, hedeflere odaklanmayı ve kaynakları etkili bir şekilde kullanmayı öğrenerek çalışma alışkanlıklarını kazanacaklar.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında yürütülecek tüm projelerin tanıtım töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.

AdminAdmin