GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-09-2022 18:57

ÇIRALI’NIN SKANDALLARI BİTMİYOR

İşyerini kapatarak boş beyanname veren FTSO Başkanı Osman Çıralı, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, uzun zamandır özel aracı gibi kullandığı Fethiye Güçbirliği Şirketinin 48 FBG 30 plakalı Nissan Navara marka aracını, nihayet Odanın bahçesine bıraktığı ortaya çıktı. Üyeler Osman Çıralı’nın Güçbirliği Şirketinin aracını özel aracı gibi kullanmasının ne hukuken ne de ahlaken doğru olmadığı görüşünde.

ÇIRALI’NIN SKANDALLARI BİTMİYOR

 

 

 

 

15 Ekim tarihinde yapılacak FTSO organ seçimlerine hazırlanıyor. Osman Çıralı 4 yıl gibi kısa bir süre yaptığı Oda Başkanlığında yaptığı skandallarla gündeme gelmeyi sürdürüyor. Uzun zamandır Fethiye Güçbirliği Şirketinin 48 FBG 30 plakalı Nissan Navara marka aracını özel aracı gibi kullanan, malzeme taşıyan, Osman Çıralı’nın, aracın sarf ettiği akaryakıtın da Odanın şirketi olan Fethiye Güçbirliği Şirketinden karşıladığı iddia ediliyor. 

 

GÜÇBİRLİĞİNİN ARACI NİHAYET ODA BAHÇESİNDE

Osman Çıralı, Fethiye Güçbirliği Şirketinin 48 FBG 30 plakalı Nissan Navara marka aracını uzun süre kendi işlerinde özel aracı gibi kullanıyordu. Osman Çıralı’nın Güçbirliğinin aracını kullanması çeşitli zamanlarda çekilen fotoğraflarla da kanıtlanmış. FTSO’nın organ seçimlerinin yaklaşmasıyla Fethiye Güçbirliği Şirketinin aracı da nihayet Odanın bahçesinde bulunan garajda görüldü. 

 

ODA BAŞKANLARI ARASINDA BİR İLK OLABİLİR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde görülmeyen tavırların, 4 yıl içinde yaşandığı ortaya çıkması üyelerden büyük tepki çekiyor. Geçmişten günümüze hiçbir Oda başkanının, ne Odanın aracını kendi aracı gibi kullandığı, nede iddia edildiği gibi özel işlerinde sarf edilen akaryakıtın Oda veya şirketinden ödendiği görülmemişti. Geçmiş tüm Oda başkanları, bırakın Odanın malını kullanmayı, bir çok faaliyete kendi imkanlarıyla katılarak örnek olmuşlardı.

 

ÜYELER: HUKUKEN DE AHLAKEN DE YANLIŞ

FTSO Üyeleri, Fethiye Güçbirliği Şirketi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının şirketi. Şirketin sahibi de dolayısıyla üyelerdir. Üyelerin sahibi olduğu aracı, hakkı olmadan özel aracı gibi kullanılması, tatil günlerinde gezmesi, eşya taşıması, üyelerin malını kendi çıkarları için kullanması yanlıştır. 48 FBG 30 Plakalı araç, Fethiye Güçbirliği Şirketine hizmet aracı olarak alınmıştır. Oda Başkanı Osman Çıralı’nın özel işlerinde kullanması için tahsis edilmemiştir. Bu nedenle Oda Başkanı Osman Çıralı dahil hiç kimse bu aracı özel ve keyfi işlerinde kullanamaz. Bu hukuken de ahlaken de yanlıştır. Akaryakıt sarfiyat giderini de Odanın şirketinden karşılandığı iddiası ise daha vahimdir, ayıptır. ” Diye konuşuyorlar.

 

Taşıt Kanunun 16. maddesinde, kamu araçlarını özel işlerinde kullananlara 1 seneye kadar hapis cezası verilebileceği belirtilirken, yarı kamu kurumu sayılan Odaların ve Odaların şirketlerinin araçlarını özel aracı gibi kullanan yöneticilere nasıl bir ceza verileceği de tartışma konusu oldu. 

 

Bugüne kadar yaptığı gerçeği yansıtmayan açıklamaları, toplum ve üyeleri yanıltan açıklamalarıyla dikkat çeken Osman Çıralı, boş beyanname vererek ticaret erbabı gibi davranarak organ seçimlerine girdiği için de üyelerin tepkisine neden olmuştu.

AdminAdmin