FETHİYE
Giriş Tarihi : 04-02-2024 19:16

Acil Serviste Yoğunluk 4 Katına Çıktı

Acil Serviste Yoğunluk 4 Katına Çıktı

 

 

 

Havaların soğuması ile birlikte Fethiye’de hastanelerin acil bölümlerinde doluluk oranı hissedilir derecede artarken" title="en Haberleri">en, uzmanlar, "Viral enfeksiyonların geçirilmesini hızlandıran en önemli etken evde dinlenmek. Hastalığın en bulaşıcı olduğu dönem dinlenerek geçirilirse daha hızlı bir iyileşme sağlanabilir. Bakterilere yönelik olan antibiyotikler viral enfeksiyonları gidermek için kullanılmaz ve hiçbir etkisi de yok" ifadelerinde bulundular. 
Soğuk havanın etkisi altına aldığı Fethiye’de  grip başta olmak üzere viral enfeksiyon hastalıklarda artmaya devam ediyor. Fethiye Devlet Hastanesi, Sağlık Ocakları ve ilçedeki özel hastanelerin acil bölümlerinde grip şikayeti katbe kat artarken, uzmanlar sanıldığı gibi serumun ayağa kaldırdığı düşüncesinin yanlış olduğunu hastalığın en bulaşıcı olduğu dönem dinlenerek geçirilirse daha hızlı bir iyileşme sağlanabileceğine vurgu yaptı…
Acil servislerde yoğunluk oranının 4 katına çıktığı belirten yetkililer, Kış aylarının başlamasıyla birlikte hastane acillerindeki yoğunluğun oldukça arttığını  söylediler. 
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Bu artıştaki en büyük etkenin viral enfeksiyonlar olduğu biliniyor. Aslında bu enfeksiyonların evde dinlenerek ve belirtilere yönelik ilaçlarla atlatılabilir. Hastalarımız bu viral enfeksiyonların evde dinlenerek geçirilebileceğini biliyor ancak acillere gidip serum almanın iyi geleceğini düşünüyor. Böyle olunca da hastanelerdeki yoğunluk artıyor. Genel olarak hastanelerdeki yoğunluk oldukça artmış durumda. Yaklaşık olarak 3-4 kat bir artış söz konusu. Bu yoğunluğun oluşmasındaki başlıca sebep hem erişkin hem de çocuk acillerine viral üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle çok ciddi sayıda başvuru yapılıyor olmasıdır.”

AdminAdmin