TURİZM
Giriş Tarihi : 16-04-2024 17:40

MSKÜ'de Turizm Haftası Etkinliği Düzenlendi

MSKÜ'de Turizm Haftası Etkinliği Düzenlendi

      
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla MSKÜ Turizm Fakültesinde açılış etkinliği düzenlendi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla bir dizi açılış programı gerçekleştirildi.
Turizm Fakültesinde yapılan programa Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gökhan Ayazlar, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Bodrum Başkanı Yiğit Girgin, öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gökhan Ayazlar Turizm Haftası’nı kutlayarak, dünyada ve Türkiye’de turizmin öneminden söz etti.
Daha sonra konuşma yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, eski çağlarda yaşayan insanların kutsal alanlara, çeşitli dini ve sağlık merkezlerine seyahat etmelerinin modern turizm sektörünün doğuşunda önemli bir temel olduğundan bahsetti. 
“ÜNİVERSİTEMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMİ TEŞVİK ETMEKTEDİR”
Rektör Kaçar, konuşmasında şunları söyledi:
“Üzerinde yaşadığımız Muğla’mız ve çevresi de antikçağlardan günümüze insanların inanç ve sağlık turizmi kapsamında hareket ettiği coğrafyadır. Muğla’mız genel manada büyüleyici doğal güzellikleri, iklimi, zengin tarihi ve kültürel mirası, muhafaza ettiği yerel özellikleri, tabiat varlıkları ve canlı turizm endüstrisi ile ülkemizin en nadide birkaç şehrinden birisidir. Muğla, hem ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip olmasıyla hem de coğrafyasını süsleyen antik ve İslami dönem eserleriyle dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerine, eğlence, doğa, kültür, gastronomi, inanç ve sağlık gibi birçok çeşitli deneyimlerin bir arada sunulduğu platformdur. Modern turizm elbette sadece yeni yerleri ziyaret etmek değil, aynı zamanda her destinasyonda karşılaştığımız canlı kültür, gelenek ve deneyime tanıklık ederek ufkumuzu ve anlayış kapasitemizi genişletmektir. Şehrimiz her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist çekerek yerel ve ulusal ekonomimize hayat veren bir bacasız sanayi merkezidir.”
 “BİZ ÜNİVERSİTE OLARAK ARAŞTIRMALAR YAPMAKLA MÜKELLEFİZ”
“Üniversitemiz eğitim ve araştırma başta olmak üzere çeşitli araçlarla sürdürülebilir turizmi teşvik etmektedir” diyen Rektör Kaçar, “Kampüsümüzde bulunan Turizm Fakültemizin yanı sıra, Datça, Fethiye, Ortaca’da, Marmaris’te ve Menteşe merkezde bulunan yüksekokul ve bölümlerimiz sadece verdiği eğitim sayesinde değil, yürüttüğü akademik ve kültürel projelerle de ülke turizminin rafine edilmesine katkılar sunmaktadır. Biz üniversite olarak, turizm sektöründe yeni ortaya çıkan trendleri, teknolojileri ve iyi uygulamaları tespit ederek, turizm endüstrisinin yenilmesine ve gelişmesine katkıda bulundurmak için araştırmalar yapmakla mükellefiz. Turizm Haftasının sektöre ve üniversitemiz için de iyi sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.  Bu organizasyonun düzenlenmesinde Valiliğimize, paydaşlarımıza ve misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”
“MUĞLA, TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ 3 TURİZM DESTİNASYONLARINDAN BİRİSİ”
Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı ise, “Muğla, Türkiye’nin en önemli 3 turizm destinasyonlarından birisi. Geçen sene yaklaşık 6 buçuk milyon yerli ve yabancı turisti misafir etmişiz. Valilik ve Kültür Bakanlığı dışında klasik turizmin dışında kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da değişik çalışmalarda bulunuyoruz. Hedefimiz bu çıtayı daha fazla yukarıya taşımak. Daha eko, daha sürdürülebilir, daha fazla gelir getiren turizm anlayışını benimseyerek bu çalışmaları sizlerle birlikte sürdürmek amacımız. Bunu tabi kamu olarak tek başımıza yapmayacağız. Hem turizm profesörlerinin katkıları hem sektördeki arkadaşlarımız hem de üniversitemizin akademik katkılarıyla bu çalışmaları devam ettireceğiz. Turizm Haftasındaki çalışmaların önemli bir kilometre taşı olacak diye değerlendiriyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Program, protokol konuşmaların ardından Doktor Öğretim Üyesi Senem Yazıcı Yılmaz moderatörlüğünde; İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Hotel Forex Kurucusu Melih Baş ve Prime Beach Otel Genel Müdürü Mehmet Biçer’in Turizm Haftası konuşmasıyla devam etti. 
Daha sonra müzik ve yarışmalar eşliğinde Aşçılar Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Demirbaşçı ve ekibi tarafından hazırlanan Bodrum mandalinalı keşkek ve tarhana katılımcılara ikram edildi. 

 

AdminAdmin