MİLAS
Giriş Tarihi : 29-01-2024 12:23

Vali İdris Akbıyık, Milas’ta Biz Dizi Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Vali İdris Akbıyık, Milas’ta Biz Dizi Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

 

 

 

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 

Vali İdris Akbıyık, ilk olarak Kıyıkışlacık Mahallesinde vatandaşlarımız ve esnafımızla bir araya gelerek, mahallenin ve vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinledi.

 

Vali İdris Akbıyık daha sonra Kıyıkışlacık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yarımada üzerindeki ihtişamı ile ziyaretçilerini etkileyen İasos Antik Kent’inde incelemelerde bulundu.

 

Ziyarette kentin 6 bin yılık geçmişe sahip ve antik dönemde Karya Bölgesi’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğu ve birçok medeniyetin izlerinin bir arada görülebildiği ifade edildi.

 

Antik Kentteki incelemelerinin ardından Vali İdris Akbıyık, Boğaziçi Mahallesinde okul yapımı için önerilen arazide incelemelerde bulundu.

 

Vali İdris Akbıyık, daha sonra Antik Mylasa kentine egemen bir noktada ve yerleşmenin her yerinden görülebilen bir konumda inşa edilen, Arkeoloji dünyasında yüzyılın keşfi olarak gösterilen, 2012 yılında UNESCO Dünya mirası geçici listesine eklenen Karia Kralı Satrap Hekatomnos’un Anıt Mezarını ziyaret etti.

 

Ziyarette Antik dünyanın en önemli mezar anıtlarından olan yapı, günümüze "mozole" kavramını taşıyan ve dünyanın yedi harikasından birisi olan Halikarnas Mozolesi'nin atası olarak kabul edildiği ifade edildi.

 

Dünyaca ünlü Milas kilimi ve halılarının üretim süreçlerinin, özelliklerinin ve eserlerinin sergilendiği Milas Halı Müzesini ziyaret eden Vali İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi Milas Müze Müdürü Ali Yalçın'dan bilgi aldı.

 

Milas Halısı Müzesindeki eserler kadar binası da dikkat çektiği, binanın dört eyvanlı sofası, göbekli ahşap tavanı ile 20. yüzyıl başlarının en iyi sivil mimari örneklerinden olduğu belirtildi.

AdminAdmin