GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-08-2022 16:32

Muhtar Kundakçı, “Altyapı yetersiz kalıyor”

Fethiye’nin İnlice Plajı’nda, 1-4 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Milyonfest Fethiye etkinliği, Muğla Valiliği tarafından iptal edilmişti.

Muhtar Kundakçı, “Altyapı yetersiz kalıyor”

 

 

Fethiye’nin İnlice Plajı’nda, 1-4 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Milyonfest Fethiye etkinliği, Muğla Valiliği tarafından iptal edilmişti.

 

İptal kararının ardından birçok kesim ve siyasetçi, bunun üzerinden politika yapmaya çalışıyor. İnlice Mahallesi Muhtarı Cevat Kundakcı yaptığı açıklamada müziğe karşı olmadıklarını fakat bölgede altyapı ve otopark sorunu bulunduğu için organizasyonun iptali yönünde başvuruda bulunduklarını belirtti.

 

Konuyla ilgili olarak telefonda görüştüğümüz İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakcı, “İnlice Plajı’nda otopark ve tuvalet sorunu bulunmaktadır. 2019 yılında yapılan organizasyonda büyük sorunlar yaşadık. 140 dönüm otopark alanını hayvancılarımız için meraya dönüştürdük. İçerisinde yaklaşık 250 tane hayvan otlatılıyor. Zaten halkın büyük çoğunluğu festivali istemiyordu. Hazırlık, festival süreci ve etkinlik sonrası temizlik nedeniyle plaj 10 gün kapalı kalıyor. Bölge olarak da belli bir turizm potansiyeline ulaştık. Çevrede birçok otel, pansiyon ve villa var. Buraya gelen misafirlerimiz denize rahatça giremiyor. Biz halkımızdan gelen talep yönünde başvurumuzu yaptık” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Muhtar Kundakcı, “Gerçekleştirilen festivalde buraya 210 bine yakın insan geldi. Otopark alanı yetersiz kaldığı için bazıları mahalle aralarına park etmek zorunda kaldı. Eski otopark mera oldu. Gelenler araçlarını nereye park edecek? Çevremizde kızılçam, günlük ve sığla ağacı ormanları bulunuyor. Burayı nasıl koruyabilirler? Önceki organizasyonda tuvaletler de yetersiz kalmıştı. İnanılmaz bir idrar kokusu oluştu. Bizler müziğe ve festivale karşı değiliz. Ama şu anda altyapı yetersiz. Gerekli şartlar sağlanırsa, daha sağlıklı olur. Biz yetkililere bu gerekçeleri sunduk. Takdir onların” şeklinde ifadeler kullandı.

 

 

AdminAdmin