KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 14-06-2023 15:47

HÜR DÜŞÜNCE’DE SANATINDA YANINDA

HÜR DÜŞÜNCE’DE SANATINDA YANINDA


Muğla Hür Düşünce Platformu aylık olağan toplantısı Süpüroğlu restaurantta yapıldı. Toplantının bu ayki konuğu Muğla’nın ilk Özel Tiyatro Topluluğu Hayalhane Oyuncuları Başkanı Mehmet Topbaş oldu. 
Toplantının açılışında konuşan Hür Düşünce Platformu Dönem Başkanı Zeliha Afyonlu, her ay gerçekleştirdikleri olağan toplantılarda Muğla’daki kamu kurum ve özel sektörde başarılı çalışmalar yapan isimleri ağırladıklarını söyledi. Afyonlu, bu ayın konuğunun ise Muğla’da tiyatronun önemli kilometre taşı haline gelen Hayalhane Oyuncuları olduğunu belirterek son aldıkları ödülle de Muğla ismini tiyatro sahnesine de yazdıranlara teşekkür etti. 
Toplantıda konuşan Tiyatro Topluluğu Hayalhane Oyuncuları Başkanı Mehmet Topbaş 16 yıl önce kurulan topluluğun başarı hikayesini anlattı. Topbaş; “16 yıl önce Kötekli mahallesinde bir çınar ağacı altında başlayan serüvende kendi ellerimizle prova salonu yaptık, klasik oyunların yanı sıra kendi yazdığımız oyunları sergiledik. Amatör tiyatro toplulukları arasında en çok seyirciye ulaşan topluluk olduk. Kırılması zor seyirci rekorunun sahibiyiz. Son bir yıldır da Muğla’nın ilk özel tiyatro topluluğu olduk. Geçtiğimiz günlerde de ilk ödülümüzü aldık. Ege Tiyatrolar Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri'nde yazıp yönettiğim “3.Sayfa” oyunu ile ‘Yılın Hareket Düzeni’ ödülüne sahip olduk. İlk kez katıldığımız bir Ödül Töreninden Ödül ile dönmenin mutluluğu ve gururu tarif edilemez. Üzerimde ve Hayalhanede emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından dönem başkanlık görevi sona eren Zeliha Afyonlu görevi yeni divana devretti. Hür Düşünce Platformu yeni dönem divanı Hasan Telli, Şafak Kanda ve Hüseyin Nizamoğlu’ndan oluşuyor.

AdminAdmin