FETHİYE
Giriş Tarihi : 31-08-2023 15:23

FETHİYE’Lİ KORE GAZİSİ SON YOLCULUĞUNA ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

FETHİYE’Lİ KORE GAZİSİ SON YOLCULUĞUNA ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

FETHİYE’Lİ KORE GAZİSİ SON YOLCULUĞUNA ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Fethiye’li son Kore gazilerinden Zeki Doğan Koreli, 95 yaşında vefat ederken, son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı. Fethiye Merkez Yeni Camii’ndeki ve Taşyaka Mezarlığındaki cenaze merasimine yoğun katılım oldu.

 


 Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 2 çocuk, 4 torun sahibi Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli, 95 yaşında vefat etti.

 

 

Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli 30 Ağustos Zafer Bayramı sabaha karşı vefat ederken, Fethiye Merkez Yeni Camii’nde öğle namazına mütakip kılınan cenaze namazına ve Taşyaka Mezarlığındaki cenaze merasimine; Fethiye eski kaymakamlarından Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Muğla eski milletvekili Ömer Süha Aldan, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü Bülent Dağ, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve üyeleri, STK Başkan ve üyeleri ile gaziler, Fethiye’nin iş ve esnaf dünyasından yoğun katılım oldu. Fethiye eski Taksiciler Derneği Başkanı Derya Koreli’nin babası olan 95 yaşındaki Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli’nin cenaze namazını Fethiye Müftüsü Kamil Oktay kıldırdı. Helallik alınmasının ardından Fethiye’nin son Kore Gazilerinden Zeki Doğan Koreli’nin Türk Bayrağına sarılı tabutu askeri törenle Fethiye Belediye cenaze aracına konulup, Fethiye Taşyaka Şehir Mezarlığındaki şehitlikte dualarla toprağa verildi. Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanı sıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlar da çelenk gönderdi.

 

 

AdminAdmin