FETHİYE
Giriş Tarihi : 26-07-2023 13:57

Kurumlar Vergisi Sıralamasında Fethiye'de İlk 5'te

Kurumlar Vergisi Sıralamasında Fethiye'de İlk 5'te

Kurumlar Vergisi Sıralamasında Fethiye'de İlk 5'te

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, kurumlar vergisi sıralamasında ilk 5'te

2022 yılı için Gelir İdaresi Kurumu'nun yayınlamış olduğu verilere göre Kurumlar Vergisi sıralamasında Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye'de ilk 5'e girdi. Bunun üzerine ise Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Öztürk Günal, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ortak basın açıklamasında bulundu.

2022 yılı için Gelir idaresi kurumunun yayınlamış olduğu verilere Kurumlar Vergisi sıralamasında Fethiye’de ilk 5’e giren Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi adından söz ettirmeye devam ediyor. 2023 yılında ise bu rakamın artacağı vurgulanırken Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Öztürk Günal, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ortak basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bugün, Hastanemizle ilgili önemli olduğunu düşündüğümüz bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz.
Her zaman Fethiye’mizin gururu olmayı hedefleyen ve bu doğrultuda çalışmalarına devam etmekte olan Hastanemiz, bu çabasının karşılığını görmenin sevinç ve gururunu bir kez daha yaşamaktadır. 
Hastanemiz, 2022 yılı için Gelir idaresi kurumunun yayınlamış olduğu verilere göre Kurumlar Vergisi sıralamasında, Fethiye’de 5. sırada yer almıştır.
Bilindiğiniz üzere biz vergi ve SGK primi ile ilgili elde ettiğimiz başarıları sizlerle paylaşmaktan her zaman mutluluk duyduk. Çünkü, kurum olarak amacımız ve önceliğimiz her zaman Fethiye’ye bir değer katmak ve ilave istihdam olanağı sağlamak olmuştur. 

Buna kısaca, Fethiye’den aldığımızı Fethiye ile paylaşmaya çalışıyoruz da diyebiliriz. 

Bu sebeple, vergi ve SGK primi gibi kamuya ödediğimiz bu yüksek miktarları üzücü birer maliyet gibi değil de aksine Fethiye’ye yapılmış bir yatırım olarak görüyor ve bu niyetimizi, sağlık dışında diğer alanlarda da farklı çalışmalarla desteklemeye gayret ediyoruz.

Bu kapsamda devlete ödediğimiz vergi ve sigorta beyanımızın toplamı 2022 yılında (KDV, işçi stopajı, kurumlar vergisi ve SGK (dahil) yaklaşık 50 milyon TL’yi bulmuştur. 2023 yılında söz konusu ödemenin 65 milyonu bulacağı ve aynı başarının 2023 yılı içinde devam edeceğini öngörüyoruz

Ayrıca, konuyla ilgili bahsettiğimiz tüm bu rakamlar sadece tahakkuk etmiş olan tutarlar değildir, tümü ödenmiş rakamlar olup hiçbir kamu kurumuna yönelik kamu borcumuz bulunmadığını sevinerek söyleyebiliriz.

Bunlara ilaveten, sizlere kısa başlıklar şeklinde birkaç önemli bilgi daha aktarmak isteriz;
Mesela, çalışan sayımız 570 kişiye ulaşmıştır. Buradan örnekle 570 çalışanı aile başı 3 kişiden hesaplayacak olursak, şehrimizde ortalama 1.700 kişinin hayatına katkı sağladığımız ortadadır.
Bir başka pozitif katkımız ise kadın istihdamına yönelik olup personel sayımızın 328 kişisi, yani %58’i kadın çalışanlardan oluşmaktadır. 

Buda istihdama, özellikle de kadın çalışan istihdamına verdiğimiz önemi göstermektedir.

Bunun yanında kadın çalışanlarımıza çalışma hayatlarında destek olabilmek amacıyla kreş hizmeti de sunmaktayız.
Ayrıca ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz zorlu ekonomik süreçte kadın-erkek tüm çalışanlarımıza daha fazla destek sağlayabilmek amacıyla 2023 yılı içinde 2 defa maaş ücret düzenlemesi yapılmış, 2 defa da Bayram İkramiyesi ödenmiştir.
EYT Kapsamında emekliliğe hak kazanan çalışanlarımızın tüm hakları peşinen ödenmiş ve en ufak bir mağduriyete mahal bırakılmamıştır.

Çalışma hayatımızda düstur edindiğimiz diğer bir konuda şehir esnafına destek sağlamak olup bu kapsamda 2022 yılında Fethiye esnafından yapmış olduğumuz alışveriş tutarı 35 milyondur.

Söz konusu rakamın 2023 yılında 50 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Esnafımız, sağlık ihtiyaçları için hastanemize başvurularında belli bir indirim hakkına sahipken, mevcut indirim oranları daha da arttırılmış ve %30 olarak Ağustos 2023 itibariyle uygulamaya başlanacaktır. 

Bunlar dışında şehrin sosyal sorumluluğu kapsamında, Hastanemizin uzun yıllardır Eğitim, Kültür-Sanat, Spor kulüplerine ve

Yardım Derneklerine hatırı sayılır bir katkısı bulunmaktadır. 
Destek sağladığımız kurum ve kuruluşlardan birkaçını sıralayacak olursak; Fethiye Spor, Zirve Voleybol, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kültür-Sanat Dernekleri, Bireysel Eğitim Yardımları ve Yardım Derneklerinden bahsedebiliriz.

Bu amaçla, sadece 2022-2023 dönem aralığında 10 Milyonluk destek sağlamış olmamın haklı gururunu yaşıyoruz.
Bu vesile ile ana sponsorluğunu üstlendiğimiz Fethiye Sporumuzu tekrar 1.Ligde görmek istiyoruz ve bunun için elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz. Takımımızı tekrar 1.Ligde görmek şehrimizi de bizi de gururlandıracaktır.

Değerli Basın Mensupları,
Başta da belirttiğimiz üzere, bizim için esas olan şehrimize ve değerli hemşerilerimize hizmet etmektir.
Bu nedenle, sadece ticari bir müessese gibi davranmayıp gerek yatırımlarımızla gerekse de hizmet sunumu ve sosyal projelerimizle Fethiye’ye olan borcumuzu ödemeye devam edeceğiz.

Hizmet vermekten bahsetmişken, tüm bu bölge için en üst seviyedeki teknolojisi ile Tomografi cihazımız yenilenmiş olup hizmete başlamıştır. Hatta bu cihaz ile halk arasında sanal anjiyo olarak ta bilinen “Bilgisayarlı Tomografik Anjiyo” yapılabilmekte olup bu sayede kalp rahatsızlıklarıyla ilgili erken teşhis imkanı sağlanmaktadır.

Yine Saç Ekim Ünitemiz açılmış olup hizmetlerine başarılı bir şekilde devam etmektedir.
Kısacası, biz bu şehir için hizmet etmeye, çabalamaya ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yine aynı şekilde bu yatırımların sonucunu ve yeniliklerimizi sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.
Geldiğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımızı sunarız…”

AdminAdmin