FETHİYE
Giriş Tarihi : 22-01-2024 19:44

FETHİYE’DE ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI

FETHİYE’DE ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI


Türkiye’de son dönemde RSV, domuz gribi ve Covid vakalarında artış yaşandı. Fethiye’de hastanelerin acil servisleri özellikle akşamları dolup taştı.
Bu salgınla ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği, “Yaşadığımız Nezle Değil, İnfluenza Ve COVİD Salgını!” dedi. 
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK), solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgın ile karşı karşıya kalınması üzerine online basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan TTB Aile Hekimliği Kol Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, pandemi döneminde de bugünküne benzer dalgalar yaşandığını fakat alınan önlemlerle bu dalgaların geri çekilebildiğini, oysa bugün önlem alınmadığı için çok daha ciddi bir durum ile karşı karşıya kalındığını belirtti.
“Ölen Ölsün, Hastalanan Hastalansın’ Yaklaşımı Var”
Türkiye’nin dört bir yanındaki aile hekimleriyle konuştuklarını ve hemen hepsinin aynı tabloyu çizdiğini kaydeden Kırımlı, “Bakan nezle diyor ama biz nezlenin ne olduğunu biliyoruz. Hastalarımız nezle değil, COVİD ve İnfluenza geçiriyor. Bazılarını kaybediyoruz. Buna karşın ne test yapılıyor ne tanı konuyor. İnsanlar hasta hasta çalışmaya zorlanıyor. Salgının yükü sağlık emekçilerinin omuzlarına bindiriliyor. ASM’ler mekansal sorunları nedeniyle bulaş alanlarına dönüşüyor. ‘Ölen ölsün, hastalanan hastalansın’ yaklaşımı var. Tüm bu yaşanların sorumlusu Sağlık Bakanı’dır” diye konuştu.

AdminAdmin