MİLAS
Giriş Tarihi : 26-03-2024 23:40

Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

Mahalle mitingleriyle merkez çalışmalarına başlayan Milas Belediye Başkan Adayları seçime sayılı günler kala atışmalarla alanlardan birbirlerine yüklenmeye başladı… Cumhur İttifakı Adayı Rüştü Yiğitkaya’nın: “Fevzi Topuz, Belediyenin 1 Makam Arabasına 28 Kişiye Makam Şoförlüğü Sözü Vermiş” sözüne Burgaz Mahallesinden karşılık veren CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, “Ben 2004 yılında 28 kişiye makam şoförlüğü sözü vermişim, ben zaten başkandım ve şoförümde vardı niye böyle bir söz vereyim. Siz balkonsuz yaptırdığınız bugünde Belediyeyi alırsak balkon yapacağız vaadinde bulunduğunuz TOKİ evlerinin hesabını verin” dedi…

Yerel seçimlerde son haftaya girildi. Adaylar kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmaları mahalle mitingleriyle sürdürüyor. Özellikle son haftada projelerden daha çok atışmalar öne çıkmaya başladı.

Firuzpaşa ve Gazipaşa mahalleleri, Dörtyol mevkiinde gerçekleştirilen mitingde, Cumhur İttifakı’nın Milas Belediye Başkan adayı Rüştü Yiğitkaya, oldukça kalabalık bir topluluğun önünde rakibi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Fevzi Topuz’u eleştirdi.

Yiğitkaya, 2004 yılında Fevzi Topuz’un karşısında adayken o zamanlar Fevzi Topuz’un Milas genelinde tam 28 kişiye makam şoförlüğü sözü verdiğini ve şimdi 2024 seçimlerinde ise 5.000 kişiye iş vaadinde bulunduğunu iddia ederek, rakibinin “yalan siyaseti” güttüğünü ve insanları yanıltmaya çalıştığını öne sürdü. Yiğitkaya, ayrıca Milas’ta gerçekleştirilen bazı büyük yapıların Ali Doğan Serçek tarafından inşa edildiğini, ancak bu projelerin tümünün Topuz tarafından sahiplenildiğini belirtti ve Topuz’dan yalan siyasetini terk etmesini talep etti.

“Ben zaten Başkandım niye söz vereyim siz Balkonsuz TOKİ’lerin hesabını verin”

Yiğitkaya’nın eleştiri ve iddialarına yanıt gecikmedi. Bu kez Burgaz Mahallesinde alanı dolduran yüzlerce kişiye seslenen CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, “Birileri bu meydandan TOKİ Evlerine balkon yapacağını söylemiş. TOKİ Evleri belediyenin elinde mi? Siz bunları yaparken ruhsat için belediyeye gelseydiniz, bizim arkadaşlarımız balkon yok diye size zaten düzelttirirlerdi.

Gittiğiniz meydanlarda “Ben 2004 yılında 28 kişiye makam şoförlüğü sözü vermişim, ben zaten başkandım ve şoförümde vardı niye böyle bir söz vereyim.

Yalan siyaseti bırakın, siz balkonsuz yaptırdığınız bugünde Belediyeyi alırsak balkon yapacağız vaadinde bulunduğunuz TOKİ evlerinin hesabını verin” dedi…

AdminAdmin