MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-01-2023 13:00

Gençlerin İş Bulma Umudu Gün Geçtikçe Azalıyor!

YMM. MEHMET KUBİLAY ÖZCAN; İŞKUR HER GÜN 220 BİN GENCİ ELİ BOŞ DÖNDÜRÜYOR.!

 Gençlerin İş Bulma Umudu Gün Geçtikçe Azalıyor!

 

 

 

İşsizlik gençlerin umudunu tüketiyor. İŞKUR önündeki “ arama kuyrukları” her gün daha çok uzuyor.

15-24 yaş arası 220 bin 416 genç 2022 yılının ilk on bir ayında işsizlik maaşı başvurusu yaptı. Ancak, işsizlik ödeneğine başvuran gençlerin yaklaşık yüzde 80’i ne yazık ki olumlu yanıt alamadı. Böylece işsizlik maaşı alabilen gençlerin sayısı 49 bin 708’de kaldı.  

Okula gitmeyen ve çalışmayan genç nüfus sayısı 3 milyonu aştı. Türkiye’de her yıl artan işsizlik acı bir gerçek olmaya devam ediyor.

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Yeminli Mali Müşavir Mehmet Kubilay Özcan; “bu veriler ülkemizde yaşanan işsizlik gerçeğini ve gençlerin ne halde olduğunu ortaya koyuyor. Gençlerimiz en verimli oldukları yaşlarında bir meslekte ustalaşmak için alın teri akıtacağı tezgâhın başında veya çalıştığı ofiste olması gerekirken, İŞKUR kapılarında iş arıyor ya da işsizlik ödeneği peşinde koşuyor.” diye konuştu.

Okula gitmeyen ve çalışmayan genç sayısının 3 milyonu aştığına dikkat çeken Özcan şunları kaydetti:

“Ülkemizde işsizlik artık kronik bir sorun ve giderek genç tabana doğru yayılmaya devam ediyor. Gençlerimiz en verimli yaşlarında, çalışamıyor, üretemiyorlar. Onlar geleceğimiz, elimizdeki en büyük cevher ama biz onlara iş verip, geliştirip mücevhere dönüştüremiyoruz.

Bu düzen asla kabul edilebilir değildir. Ülkemizin sınırları kevgire döndü. Kim oldukları bile belli olmayan yabancılar ellerini kollarını sallayarak ülkemize girip insanımızın ekmeğini çalarken, kendi yetiştirdiğimiz nitelikli gençler maalesef yurt dışına gitmenin yollarını arıyor.

İktidarımızda gençlerimizin işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız. Meslek okullarını amacına uygun hale getirip yaygınlaştıracağız. Üniversitelerde kaliteli eğitim verilecek. İlim ve bilimi esas alarak okuyan, çalışan, üreten gençlerimiz aydınlık yarınlarımızın teminatı olacak.”

AdminAdmin