MİLAS
Giriş Tarihi : 18-06-2023 17:19

Milas’ta Yol Ortasında Caretta Caretta Bulundu

Milas Ağaçlı Höyük yolunda bir vatandaş tarafından saat 04.00 sıralarında, yol ortasında caretta caretta türü bir deniz kaplumbağası bulundu. Gece yolculuğunda bu türden beklenmedik bir durumla karşılaşan vatandaş, durumu hemen 112’yi arayarak jandarma ekiplerine bildirdi.

Milas’ta Yol Ortasında Caretta Caretta Bulundu

Jandarma ekipleri olay yerine intikal edene kadar kaplumbağanın başında bekleyen duyarlı vatandaş, hem kaplumbağanın güvende olmasını sağladı hem de bir canlının hayatını kurtarmak için elinden geleni yaptı.

Olay yerine hızla gelen jandarma ekipleri, yol ortasında kalan caretta caretta’yı alarak jandarma karakoluna götürdüler. Kaplumbağanın zarar görmemesi ve daha fazla strese maruz kalmaması için, deneyimli ekipler tarafından gereken tüm önlemler alındı.

Ertesi gün, Fethiye’den gelen deniz biyolojisi uzmanları ve hayvan hakları aktivistleri, kaplumbağayı jandarma ekiplerinden teslim aldılar. Uzmanlar, hayvanın sağlık durumunu kontrol etmek için gerekli tüm tedavileri ve kontrolleri gerçekleştirdikten sonra, kaplumbağayı yeniden doğal yaşam alanına, denize bıraktılar.

Gelişmelerin ardından, yetkililer vatandaşları, doğada karşılaştıkları her türlü canlıya karşı duyarlı olmaları ve olası bir durumda yetkililere haber vermeleri konusunda bir kez daha uyardı.

AdminAdmin