MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-04-2023 07:02

Kadrajım Mavi Yeşil Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti arasında imzalanan "Çevre Dostu İş birliği Protokolü" kapsamında il genelindeki öğretmenler ve lise öğrencileri arasında "Kadrajım Mavi Yeşil" adıyla düzenlenen fotoğraf yarışması, seçici kurulun değerlendirmesiyle sonuçlandı.

Kadrajım Mavi Yeşil Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

ily:"Arial","sans-serif"">Yarışma, il genelindeki lise öğrencileri için "diriliş" teması ile tüm okullardaki ilk, orta ve liselerde görev yapan öğretmenler için ise "temiz enerji kaynakları, kirletici unsurlar ve sürdürülebilirlik" temalarıyla gerçekleşti. Öğretmen ve öğrencilerin çekmiş olduğu fotoğraf karelerinde; doğanın uyanışı, yeşerme, yaşama tutunma, doğal felaketler sonucu iyileşme gibi doğa yansımaları yer aldı.

Komisyonun çok sayıda eser arasında yaptığı değerlendirme sonucunda öğretmenler kategorisinde; birinciliği Bodrum Umurca İlkokulundan Gülay Doğan, ikinciliği  Özel Fethiye İlkokulundan Sevde Çoruh, üçüncülüğü ise Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulundan Ümit Gürgüç elde etti.

Lise öğrencileri kategorisindeki eserler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise Fethiye Gülşen Gökçe Spor Lisesinden Rengim Gökalp birinci, Bodrum Anadolu Lisesinden Kaan Dönmez ikinci, Menteşe Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesinden Efe Akmeşe üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğretmen ve öğrenciler, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makinesi, akıllı saat ve bluetooth kulaklık ile ödüllendirilecek. Yarışmanın ödülleri, mayıs ayında düzenlenecek olan programda takdim edilecek.

Yarışma ile ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Müdürlüğümüz ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmasına, hem öğrencilerimizden hem de öğretmenlerimizden hatırı sayılır bir katılım gerçekleşti. Çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakılması amacıyla il genelinde yürüttüğümüz Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında yer alan bu yarışmada, öğrenci ve öğretmenlerimiz kendi objektiflerinden farklı bakış açıları sundular, sürdürülebilir çevre konusunda farkındalık oluşturdular. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Mavi Yeşil Okullar Projesini il genelinde başarıyla yürüten Müdürlüğümüz AR-GE ekibine, "Kadrajım Mavi Yeşil" fotoğraf yarışmasını Müdürlüğümüzle iş birliği içinde yürüten paydaşımız Muğla Gazeteciler Cemiyetine ve eserleri titizlikle değerlendiren komisyon üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren meslektaşlarımı ve öğrencilerimi tebrik ediyorum." dedi.

AdminAdmin