MİLAS
Giriş Tarihi : 02-02-2023 14:11   Güncelleme : 02-02-2023 14:20

Gezgin: “OSB’de bürokratik engeller bitmek bilmiyor”

Gezgin: “OSB’de bürokratik engeller bitmek bilmiyor”

Gezgin: “OSB’de bürokratik engeller bitmek bilmiyor”
Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Organize Sanayi Bölgesinde bürokratik engelleri aşamadıklarını dile getirdi.
 “Milas Süt Üreticileri Birliği olarak bildiğiniz gibi Milas Organize Bölgesi’nden yer aldık. Birkaç defa proje çizildi. Şu eksik dediler değiştir, bu eksik dediler değiştirdik. Son olarak yapı denetim firmalarına takıldık. Yapı denetim firmaları otomatik olarak atanıyor. Günlük kapasitemiz 10 tonun üzerinde olduğu için yeniden bizden ÇED Raporu istendi. Aylardır yazışmalar devam ediyor. Yapı Denetim Firmaları ise devletin belirlediği fiyatı az buluyor. Özel işletmeler bu talebi karşılayabilir ancak biz kurumsal bir birliğiz. Bir lira bile açıktan ödeme yapamayız. Ödediğimiz her kuruşun hesabını vermekle yükümlüyüz. Dolayısıyla bu konudaki bürokratik engelleri aşamıyoruz.
Oysa biz OSB’deki fabrikamızı hayata geçirdiğimizde ulusal süt işletmeleri ister bizden sütü alsın, ister almasın. Bizim istediğimiz fiyattan alırlarsa ne ala almazlarsa biz sütü kendi fabrikamızda işler, piyasa da daha ucuz ürün sunmuş oluruz. ”diyerek sözlerine son verdi.

AdminAdmin