FETHİYE
Giriş Tarihi : 23-02-2023 12:53

GELECEK İÇİN YÜKSEK OKULLARIMIZI AÇIK TUTMALIYIZ

YKKED (Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ) Fethiye şubesi  Başkanı Avukat Ali Gönen; yüksek eğitim ve öğretim ile ilgili açıklamada bulundu. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesini eleştiren Ali Gönenli  “Bu şekilde gidersek yakında kamu kurumlarımızda çalışacak okuryazar adam bulamayacağız” dedi.

 GELECEK İÇİN YÜKSEK OKULLARIMIZI AÇIK TUTMALIYIZ

 

“KAMU KURUMLARIMIZDA ÇALIŞACAK OKURYAZAR ADAM BULAMAYACAĞIZ”

Gönen açıklamasında “Ülkemizde yaşanan her doğal felaketten sonra ilk iş, okulları kapatıyoruz. Sanki okulları kapatmak için bir bahane arıyor gibiyiz. Oysa okullardan önce kapatılması gereken o kadar yer var ki. Bildiğiniz üzere şu güzel ülkemizde doğal felaket hiç eksik olmuyor. Yıl geçmiyor ki bir doğal felaket yaşamayalım. Diğer yanda, bolca bayram seyranımız var. Böyle olunca okullarımız neredeyse yılın büyük bir kısmında kapalı kalıyor. Bu şekilde gidersek yakında kamu kurumlarımızda çalışacak okuryazar adam bulamayacağız” diye konuştu. “Her olaydan sonra okulları kapatmak ne derece doğru?” diyen Gönen, devamla, “Deprem hepimizi vurdu. Yüreğimiz kan ağlıyor. Ama her olaydan sonra okulları kapatmak ne derece doğru?Okullarımızı kapatıp durmamız bizi daha büyük yıkımlara, toplumsal felaketlere götürmüyor mu acaba?Bunları ne zaman sorgulayacağız? Bu ülkeyi yokluktan kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı’nın en çetin günlerinde, 15 Temmuz 1921’de Ankara' da öğretmenleri toplamış ve daha çok okul açılması konusunu öğretmenlerle görüşmüştür.  Bu ülke, 2. Dünya Savaşı’nın yaşandığı yokluk ve yoksulluk yıllarında Köy Enstitüleri’ni kurarak köyümüzü, köylümüzü okuryazar yapmaya çalışmadı mı? Cumhuriyet bu günlere bu okullar sayesinde gelmedi mi? Çocuklarımızı tarikat kurslarından, tarikat yurtlarından korumadığımız sürece bu felaketlerden bu acılardan kurtulmamız zor” dedi.

“ACILARI GELECEĞE TAŞIMAMAK İÇİN YÜKSEK OKULLARIMIZI AÇIK TUTMAK ZORUNDAYIZ”

Gönen, açıklamasında laik eğitimin önemini de vurgulayarak “Diğer bir konu da şu, ülkemizde yakından, yüz yüze eğitim öğretim bile çok sorunlu iken, bunu bir de uzaktan yapalım demek ne derece doğru? Ayrıca şu da var ki, uzaktan eğitim öğretim için gerekli olan internet ve benzeri donanımlar bakımından yeterli değiliz. Şunu artık öğrenmemiz gerekiyor, çocuklarımızı tarikat kurslarından, tarikat yurtlarından korumadığımız sürece bu felaketlerden bu acılardan kurtulmamız zor. Değerli Fethiyeliler, bizi her türlü felaketten ancak ve ancak akıl ve bilime dayalı, yüz yüze çağdaş eğitim, laik eğitim korur. Buradan halkımıza sesleniyoruz. Acımız büyük. Ama bu acıları geleceğe taşımamak için okullarımızı açık tutmak zorundayız. Matematik bilgisini, düşünmeyi ve sorgulamayı her şeylerin önüne alarak çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız. Bizim olmaz ise olmazımız matematik olmalı. Bizim olmaz ise olmazımız laik eğitim olmalı. Bu sayede hayatı, olayları sorgulayabiliriz. Bu sayede felaketlerden korunabiliriz” dedi. haber/foto-G.Ayyıldız

AdminAdmin