MİLAS
Giriş Tarihi : 31-05-2023 14:29

Milas Ziraat Odası ve Vakıfbank’tan Anlaşma

Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Akar, çiftçilerin tarımsal girdi alışverişinde kullanacağı kredi kartı anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Milas Ziraat Odası ve Vakıfbank’tan Anlaşma

Milas Ziraat Odası ile Milas Vakıfbank Şubesi arasında anlaşma imzalandı. Milas Ziraat Odası Tarım Marketi MİZO-TAR’ı kapsayan anlaşmada çiftçiler, MİZO-TAR’dan yapacakları tarımsal girdi alışverişlerinde avantaj sağlayacak.

Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Akar konu ile yaptığı açıklamada: ‘’Seçildiğimiz ilk günden itibaren başlattığımız çalışmaların sonucunu tek tek almaya başladık. Bildiğiniz üzere birçok banka ile görüşme yaptık ve sonucunda Vakıfbank'taki aldığımız kredi kartının üreticilerimize beş ay hiç ödeme yapmadan, beş ayın sonunda yüzde bir nokta üç faiz oranıyla çiftçimiz istediği zaman malzemesini alıp en son tabii ki beş ayda ödeme yapabilir. Beşinci ayın sonunda hasadını paraya çeviremediğinde o gün oldu, ödeyemediği zamanda diğer kredi kartlarından farkı olan asgari ücretle tamamını ödemediğinizde eksi puan verir. Bu eksi puanı da herhangi bir kredi kullanmaya gittiğinizde bankaya kredi kartını geç ödediğinizden dolayı kredinizin çıkmasında büyük rol oynar. Bizim anlaştığımız kredi kartında böyle bir durum söz konusu değil. Böylelikle tüm üreticilerimize ve üyelerimize hayırlı uğurlu olsun temennilerimi dile getirerek bu ve benzeri projelerimizi hayata geçireceğimizi belirtmek istiyorum.’’ İfadelerini kullandı.

AdminAdmin