SİYASET
Giriş Tarihi : 27-01-2024 16:26

Saatcı Yeşil Işık Yaktı

Saatcı Yeşil Işık Yaktı

İYİ Parti Genişletilmiş İl İstişare Kurulu Toplantısı Menteşe İlçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Genişletilmiş İl İstişare Kurulu Toplantısında İYİ Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı merak edilen Behçet Saatçı’nın konuşması gündem oldu.  Saatcı’nın konuşmasındaki sözleri İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına sıcak baktığına işaret etti.
İYİ Parti Genişletilmiş İl İstişare Kurulu Toplantısı Menteşe İlçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Genişletilmiş İl İstişare Kurulu Toplantısında İYİ Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı merak edilen Behçet Saatçı’nın konuşması gündem oldu. Saatcı’nın konuşmasındaki sözleri İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına sıcak baktığına işaret etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İYİ Parti Genişletilmiş İl İstişare Toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, 3. Bölge Teşkilat Koordinatörü Hasan Toktaş, Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Muğla Milletvekili Metin Ergun, İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İlçe Başkanları, İl-İlçe Yönetim Kurulları, Belediye Başkan Adayları, Belediye Başkan Aday Adayları ve üyeler katıldı.
Behçet Saatcı dikkatleri üzerine çekti
Bir süreden bu yana İYİ Parti’den istifa edip etmeyeceği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı merakla beklenen Behçet Saatcı, Genişletilmiş İl İstişare Kurulu Toplantısına katılması ile dikkatleri üstüne çekti.

Toıplantıda kendisine söz verilmesi üzerine alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Behçet Saatcı, “İstiyorsunuz ki ben büyükşehir belediye başkanı adayıyım dememi istiyorsunuz. Siyasetle uğraşan hiçbir kimse Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmamak ister mi. Böyle bir şey varmı? Hele yarım bıraktığı bir işi kimse tamamlamak istemez mi? İradesi kapkara olan bir insan çıktığı yolda gider. Fakat akil olmak mecburiyetindeyiz. Hamasetle bir yere kadar gidiliyor. Siyaset sonuç alma sanatıdır. Tabiki iz bırakanlar unutulmaz. Her şey illa seçim başarısıyla ölçülmez. Bizim 2019’da bıraktığımız iz gibi” dedi.
"Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olurum"
Konuşmasında son 2 dönemdeki yerel seçim sonuçlarından örnekler gösteren Saatcı konuşmasına şöyle devam etti:

“Biraz önce söz alan kardeşlerim Muğla’nın siyaset sosyolijisi konusunda güzel ve doğru tespitlerde bulundular. Matematik herşey değildir ama bütün bilimlerin atasıdır. 2019’dan bahsediyorum. 160 bin  bağımsız aday, 170 bin Ak Parti, 216 bin CHP. 2023’ten bahsediyorum. 280 bin CHP, 170 bin Ak Parti, 125 bin İYİ Parti. Şu anda İYİ Partinin 125 bin oyunu 200 bine çıkardığını kabul edeyim. Yani ortada bir gerçek var. Ancak bu benim aday olmayacağım anlamını bu salonda çıkarmaz. Ben hem sayın genel başkanıma hem de genel merkez yetkilisi arkadaşlarıma konuyu arz ettim. Neticede girersem sekizinci seçimim olacak. Neredeyse her seçime girmişim. Bunun vermiş olduğu hem fiziksel, hem psikolojik hem de ekonomik üzerimde bir baskı olmuş olabilir. Buda insanlık halinde doğaldır. Yapılacak olan kamuoyu araştırmalarında makul bir noktada çıkacak olan sonuçla ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olurum. Her şey nasiptir. Kimseye kırgınlığım yok.  Siyaset makamı nasip işidir. Şayet vekil olmuş olsa idim hiç kimseye söz hakkı bırakmadan şimdiye 100 defa büyükşehir adaylığımı açıklamıştım. Metin hocama da bu dönem bu iş sana yakışır demiş insanım. Bütün bunları konuştuktan sonra şunu söyleyeyim. Yerel yönetimler partilerin ayak izleridir. Partiler yerel yönetimlerle büyür. 1 fazla belediye çıkarmak için İYİ Parti bu seçimlere girdiğine göre bir fazla belediye çıkarmak için her şeyi yapmak zorundayız. Çünkü belediyeler bir partinin ülkeyi nasıl yöneteceğinin mikro örneğidir. Bu yüzden bizler ayak basacak yerler bulmak zorundayız. Bir fazla belediye bizi genel iktidara bir adım daha fazla yaklaştıracaktır. O yüzden partiye gönül vermiş kardeşlerimizin hepsini gerçekten hamasetten uzak olarak doğru arkadaşlarla, doğru adaylarla başarıyı yakalamak mecburiyetimiz var.”

AdminAdmin