MUĞLA
Giriş Tarihi : 27-10-2023 11:56

AK Parti Muğla: “CHP Algı Oluşturmaya Çalışıyor”

AK Parti Muğla: “CHP Algı Oluşturmaya Çalışıyor”

AK Parti Muğla: “CHP Algı Oluşturmaya Çalışıyor”

AK Parti Muğla İl Başkanlığı, Bodrum’da yaşanan su krizine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada MUSKİ’yi eleştirdi. İçme suyu ile ilgili yetki ve sorumluluğun Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (MUSKİ) olduğu kaydedilen açıklamada MUSKİ’nin sorunu çözmek yerine sorumluluğu DSİ’ ye attığı ifade edildi.
Muğla’nın dünyaca ünlü turizm merkezi Bodrum’da iki barajın da kuruması nedeniyle susuzluk yaşanıyor.
AK Parti Muğla İl Başkanlığı su sorununa ilişkin yazılı açıklama yayımladı. “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan içme suyu sıkıntısı ile ilgili bahane üretmek yerine çözüm üretmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verilen açıklama şu şekilde:
“Her yıl olduğu gibi içme suyu ile ilgili yetki ve sorumluluğu bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ) sorunu çözmek yerine sorumluluğu DSİ’ ye atma çabasındadır.
Muğla’da içme suyu sıkıntısı yaşanan ilçelerin yönetimlerine baktığımızda bu ilçelerin uzun yıllardır CHP’li belediyeler tarafından yönetildiğini görmekteyiz.
Yine 2014 yılından bu yana Muğla Büyükşehir Belediyesi de CHP tarafından yönetilmektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli görevi halkına temiz, sağlıklı ve yeterli içme suyu temin etmektir.
Büyükşehir Belediyeciliğinden amaç illere bütüncül bir yaklaşımla bakmak ve buna göre de plan ve proje yapmaktır.
Daha önce birçok kez söylediğimiz gibi belediyelerin kısa, orta ve uzun vadeli plan ve projeleri olmalıdır. Maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana içme suları ile ilgili büyük bir yatırım yapmamıştır.
MUSKİ’nin görevi sadece mevcut suyu dağıtmak, fiyatlandırmasını ve tahsilatını yapmak olmamalıdır.
AK Parti Hükümetleri döneminde gerek Bodrum gerekse Milas ilçelerimizin içme suyuna ilişkin önemli yatırımlar yapılmıştır. Bundan sonrası içinde yeni yatırımlar planlanmaktadır. Bunların başında Bodrum’un içme suyu ihtiyacını karşılaması için Milas Kayaderesi çayında yapılması planlanan Bodrum Barajı gelmektedir.
Her ne kadar CHP teşkilatlarınca özellikle Bodrum ilçesinde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili DSİ sorumlu tutulmaya çalışılmakta ise de; Bodrum içme suyu için DSİ Geyik ve Mumcular Barajından MUSKİ’ye tahatüt ettiği su miktarından çok daha fazlasını vermiştir ve vermektedir.
Bodrum’un içme suyu için uzun vadeli çözüm ise; DSİ’nin Milas Ekinambarı bölgesinde bulunan ve MUSKİ’ye tahsis ettiği suyun, içme suyu olarak Bodrum’a verilmesi olacaktır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’nın her yıl önemli sayıda artan nüfusunu da dikkate alarak gerek ilçe ve gerekse mahalle bazında büyük projeleri hayata geçirmesi gerekmektedir.
Kısacası Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan içme suyu sıkıntısı ile ilgili bahane üretmek yerine çözüm üretmesi gerekmektedir.
CHP teşkilatlarının DSİ’yi hedef alan açıklamaları ise hedef saptırmak ve algı oluşturmaktan başka bir amaç gütmemektedir.” denildi.

AdminAdmin