YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 09-02-2024 15:38

Çayırlı, Güllüklülerin Sorunlarını Dinledi

Çayırlı, Güllüklülerin Sorunlarını Dinledi


İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, Güllük’te faaliyet gösteren esnaf ve Güllüklü vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, beraberinde Belediye Meclis Üyesi Adayları; Esendal Kozak, Kasım Özkan, Esma Akbay ile İYİ Parti Güllük Mahalle Temsilcileri’nin katılımıyla Güllük’te faaliyet gösteren esnaf ve Güllüklü vatandaşlarla görüştü. Esnafın ve vatandaşın aktardığı sorunları dinleyen Çayırlı; “Hizmet etmesi için yetkilendirilenler ne yazık ki güç zehirlenmesi yaşadılar. Son 25 yılda iktidar olmanın verdiği zafer sarhoşluğuyla ‘nasıl olsa yine bizi seçerler’ düşüncesine kapılıp Milas’ın her noktasındaki vatandaşı unuttular. Bunların 22 yıldır ülkeyi yönetenlerden hiçbir farkı yok” diyerek değişim sözcüğünün sadece lafta kaldığına vurgu yaptı.
Yaz aylarında, mevcut nüfusu birkaç misli artan, doğal olarak insan kalabalığının yanı sıra trafik yoğunluğunun da cadde ve sokakları yürünmez hale getirdiğinden şikayet eden Güllüklü esnaf ve vatandaşlar, alışveriş yapmanın her yaz döneminde bir işkenceye döndüğünü söyledi.
Motosikletlerin kaldırımlara park etmesinden geçtiklerini söyleyen esnaflar; “Birkaç dakikalık alışveriş için araçlar işyerlerinin önüne, hatta kaldırımlara park ediyor. Hiç kimse yayalar nereden yürüyecek diye sorumuyor! Müşteriler işyerlerine girmek için zorlandığında bu kez de esnaf araç sahipleriyle park yüzünden kavga ediyor. Yıllarca gerek zabıtaya, gerek belediyedeki yetkililere, hatta Muhammet Başkan’a durumu aktardık ancak sadece söylediğimizle kaldık.  Belediye bu konuya bir türlü çözüm bulamadı” diyerek yaz aylarında yaşanan sıkıntıyı aktardı.
Yaz-kış Güllük’te yaşayan ve haftada en az birkaç defa veya her gün gelmek zorunda olan bazı vatandaşlar ise geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Güllük Kavşağı’nın özellikle akşam saatlerinden sonra büyük bir tehlike yarattığını söyledi.
Kavşakta herhangi bir ışıklandırmanın, trafik lambasının olmadığını belirten vatandaşlar, geçici süreyle tatile amaçlı Güllük’e gelen yerli ve yabancı misafirlerin çoğu kez kavşak dönüşünü kaçırdığını ve kilometrelerce gidip geri döndüğünü ileri sürdü.
Kimi zaman da kavşağa yakın işyerinde çalışan, Bodrum’dan veya Milas’tan gelip kavşakta inerek Güllük tarafına geçmek isteyen yayaların da kaza tehlikesi atlattığını, hatta bir süre önce bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirterek, kavşakta mutlaka bir ışıklandırmanın yapılması gerektiğini, karayolları izin vermiyorsa en azından belediyenin dönüş noktasına ışıklı tabela koyması gerektiğini söylediler.
Kıyı şeridinde, Milas’ın turizm beldesi konumundaki ve nüfusunun bir bölümünün de balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Güllük’te neden bir balık pazarı yok diye soran Güllük mahallesi sakinleri; “Balıkçılar, tuttukları balıkların yerel halka satışa sunulmadan doğrudan başka illere gönderiyor. Oradan tekrar geri geliyor. Oysaki halkın günlük taze balık alabileceği Balık Pazarı’nın bulunmaması Güllük ve Milas halkı için çok üzücü bir durum” diyerek bir balık pazarının yapılmasını istediler.
Mahalle sakinlerini ve esnafı dinleyen, aktarılan sorunları, talep ve istekleri not alan İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, kendisinin de yıllardır yaz aylarını Güllük’te geçirdiğini ve anlatılan bu sorunları birebir yaşadığını belirterek; “Son 5 yılda içinde bizim de bulunduğumuz ittifak ortağımıza Güllük’te yaşanılan sıkıntıları aktardık. Bazıları dikkate alındı ve kısmen de olsa bir şeyler yapıldı ancak ittifak ortağı olarak bizi yok sayan bir yönetim anlayışı nedeniyle çoğu zaman bizler de sizin gibi sesimizi duyuramadık. Aslında bunu tek kelimeyle özetlemek mümkün! Ne yazık ki kenti yönetenler adeta güç zehirlenmesine tutulmuş gibiler. Tıpkı 22 yıldır ülkeyi tek başına yöneten genel iktidar gibi ‘nasıl olsa vatandaş yine bizi seçer’ düşüncesindeler. Onlar için değişim sözcüğü sadece laftan ibaret. Koltuğa oturana kadar her şeyin farkındalar, bütün sorunları biliyorlar. Çözümü de kendilerinde ancak sorunu kendilerinin yarattığını bir türlü göremiyor, anlayamıyorlar.
31 Mart için yola çıkarken işte tam da bunları düşünerek ‘Birlikte Başaracağız’ diyoruz. Liyakatli, işinin ehli, çözüm odaklı, şeffaf ve hesap verilebilirliği ilke edinerek karşınıza çıktık. Sizlerden sadece 5 yıl için yetki istiyoruz. Eğer sözümüzü tutamaz, vaatlerimizi yerine getiremezsek, sizlere şeref ve namus sözü veriyoruz. Kesinlikle ikinci 5 yıl için karşınıza çıkmayacağız” diyerek, 31Mart’ta kendileri için destek istedi.

AdminAdmin