MUĞLA
Giriş Tarihi : 28-10-2022 13:10

AFAD Gönüllüsü Sertifika Töreni Yapıldı

AFAD Gönüllüsü Sertifika Töreni Yapıldı

AFAD Gönüllüsü Sertifika Töreni Yapıldı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının gönüllülük sistemine katılarak eğitimlerini tamamlayan 18 kişiye sertifikaları ve Destek AFAD Gönüllüsü kartları düzenlenen törenle verildi.
Eğitim Alan gönüllülere sertifikalarını veren Vali Yardımcısı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan, “Eğitimli, bilinçli ve kariyer sahibi gönüllülerimize hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Başarılarının devamının geleceğine inancım tam. Bir işi gönüllü olarak yapmak oldukça önemli bir husustur” ifadelerini kullandı.
Törende söz alan Muğla Afet ve Acil Durum İl Müdürü İsmail Özkan Destek AFAD gönüllü sayısını arttırmayı ve sahada gönüllülerin daha aktif görev almasının hedeflendiğini belirterek Muğla genelinde 160’ı Destek AFAD gönüllüsü olmak üzere toplam 9300 AFAD gönüllüsü olduğunu söyledi.
15 yaş ve üzeri herkesi AFAD gönüllüsü olmaya davet eden İl Müdürü Özkan, AFAD gönüllüsü başvuruları e-devlet üzerinden kolayca yapılıyor başvuranlara 6 etap interaktif eğitim verilmektedir. İnteraktif eğitimlerini tamamlayan gönüllülere 10 gün süren teknik eğitimin ardından yapılan teorik ve uygulama sınavında başarılı olan adaylar Destek AFAD gönüllüsü olmaktadır” dedi.

AdminAdmin