MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-10-2023 15:04

İl Müdürü Çay, Öğrencilerle Birlikte Saygı Duruşunda Bulundu

İl Müdürü Çay, Öğrencilerle Birlikte Saygı Duruşunda Bulundu

İl Müdürü Çay, Öğrencilerle Birlikte Saygı Duruşunda Bulundu

Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmen ve öğrencilerle birlikte İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.    


Millî Eğitim Bakanlığının ülke genelindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarındaki bayrak törenlerinde İsrail'in Gazze saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için aldığı kararı uyarınca bugün okullarda düzenlenen törenlerde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Bu kapsamda Muğla'daki tüm okullarda düzenlenen bayrak törenlerinde Filistin'de hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu'nda saygı duruşuna ve bayrak törenine katılan İl Müdürü Emre Çay; Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, İl ve İlçe Yöneticileri, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Törende öğrencilere seslenerek bir konuşma yapan İl Müdürü Çay, "İnsanı insan yapan vicdanıdır. Biz çok aziz bir milletiz. Dünyada hangi din, dil ve ırktan olursa olsun zulme uğrayan herkesin yanında olmuş, zalimin her zaman karşısında durmuş bir milletiz. Bugün Filistin'de sizden daha küçük yaşlarda, bebekler ve savunmasız birçok insanın nasıl hunharca katledildiğine üzülerek şahit oluyoruz. Bizler, Türk Milleti olarak; dünyanın vicdanıyız. Bu özelliğinizi asla yitirmemeniz en büyük dileğimiz. Sizleri vicdanlı, merhametli çocuklar olarak yetiştirmek bizim en büyük görevimiz. İyiliklerimizi arttırmalı, kötülüklere dur demeliyiz. Bugün burada, Filistin'de çocuklar başta olmak üzere kaybettiğimiz tüm insanlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Dileğimiz bölgede akan kanın bir an önce durması ve barışın sağlanmasıdır."  dedi.

AdminAdmin