MUĞLA
Giriş Tarihi : 14-06-2023 13:08

Hacı Adayları Muğla’dan Uğurlandı

Hacı Adayları Muğla’dan Uğurlandı


Diyanet İşleri Başkanlığı Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürlüğü bünyesinde Kutsal topraklara Menteşeden gidecek Hacı adayları için uğurlama programa düzenlendi.
Muğla İl Müftülüğü binası önünde düzenlenen uğurlama törenine hacı adaylarının ailelerinin yanı sıra; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Muğla İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Özden İşler ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül katılım sağladı.
Kırkbirevler Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, böylesine mübarek bir ibadet için biraraya gelen ve heyecanla Kutsal topraklara gitmeye hazırlanan Hacı adaylarını tebrik ederek, meşakkatli bir ibadet yolculuğuna çıkacaklarını hatırlatıp, kolaylıklar diledi.
Sözlerini Peygamberimizin hadisi ile sürdüren Çapçı, üç mescide ibadet maksadıyla yolculuk yapılacağını Peygamberimizin haber verdiğini dile getirerek, bunların mescidi Haram, Mescidi nebevi ve mescidi aksa olduğunu belirterek, “Mescid-i Aksa’da Fetih Namazı kılmayı bu necip millete nasip eyle Ya Rabbi” diye dua etti
İslam’ın beş temel üzerine kurulduğunu, bu esasların başında Namaz ibadetinin geldiğini, namazın asla terkedilmemesi gereken bir ibadet olduğunu aktaran Çapçı, bu beş temel esastan bir diğerinin de Hac ibadeti olduğunu söyledi
Müftü Çapçı’nın ardından İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Kurumahmut tarafından yapılan duada eller Hacca gidecek hacı adayların sağ salimen ibadetlerini yapıp yurda dönemleri için semaya açıldı. Dualara gözyaşları da eşlik etti.
Dua sonrası Hacı adayları duygularını paylaştı. Çok mutlu olduklarını belirten hacı adayları, hissettiklerinin anlatılmaz bir duygu olduğunu ancak yaşanarak anlaşılabileceğini dile getirdi.
Program sonrası Hacı adayları gözyaşları ile sevdikleri ile vedalaştı. Gözyaşları sel oldu.
26 kişilik Menteşe Dalaman 1 Kafilesi grubu diğer grupla beraber toplamda 173 kişi ile birlikte Cidde oradan da Mekkeye hareket ederek Kutsal İbadete başlamış olacak.
Bodrum İlçe Müftüsü İbrahim Kapancının Kafile başkanı olduğu Ekipte 6 Grup görevlisi Muğlalı Hacılara Hizmet verecek.
Kafile Kurban Bayramı sonrası Yurda dönecek.

AdminAdmin