FETHİYE
Giriş Tarihi : 25-10-2023 17:02

CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINA ÖZEL 100 ATLAYIŞ ÖLÜDENİZ SEMALARI AY YILDIZ OLDU

CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINA ÖZEL 100 ATLAYIŞ ÖLÜDENİZ SEMALARI AY YILDIZ OLDU

CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINA  ÖZEL 100 ATLAYIŞ ÖLÜDENİZ SEMALARI AY YILDIZ OLDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Ölüdeniz yamaç paraşütü kooperatifi ve  yamaç paraşütü şirketleri Babadağ’dan Ölüdeniz’e 100 tandem atlayışı gerçekleştirdi. Türk Bayraklarının dalgalandırıldığı  Ölüdeniz semaları ay yıldızlı Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile muhteşem bir görüntüye sahne olurken, Muğla ve Fethiye’den üniversite öğrencileri de hayatlarında ilk defa bu organizasyonla ücretsiz uçuş gerçekleştirdi. 


Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli yamaç paraşütü merkezlerinden olan Babadağ’dan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel 100 tandem uçuşu gerçekleştirildi. Havanın da güneşli ve güzel olması nedeniyle Babadağ’ın 1700 metrelik pistinden arka arkaya uçuş yapan yamaç paraşütü pilotları, gökyüzünü ay yıldızlı bayraklarla donattı. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi  öncülüğünde 45 yamaç paraşütü şirketi pilotlarının katıldığı 100’üncü yıla özel 100 atlayış, etkinliğinde tandem pilotlar Fethiye ve Muğla Üniversitelerinden öğrencileri de bu etkinlikte ücretsiz uçurdular. 


Belcekız Plajından yerli ve yabancı turistlerin hayranlıkla izlediği ve bol bol cep telefonlarıyla görüntülediği etkinlikte adeta görsel bir şölen oluştu. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı uçuşlarda, Belcekız Plajındaki farklı iniş pistlerine inen pilotlar, Türk Bayraklarını inişte açarken, bazı işletmelerden de çaldıkları 10’uncu Yıl Marşları da etkinliğe farklı bir anlam kattı.
Cumhuriyetin 100’üncü Yılında 100 öğrenci ile 100 atlayış gerçekleştirdiklerini belirten yamaç paraşütü pilotu  Kartal Cenktaş, “Bu etkinliği düzenlemek çok güzel bir duygu. İnşallah Cumhuriyetimiz daha 100 yıllar görecektir. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi. 
Tecrübeli pilotlardan ve işletme sahiplerinden Abdullah Yıldız, “Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifimiz çok güzel bir organizasyon yapmış. Bizde bu organizasyona katılım sağladık. 100 gencimizi Türk Bayrakları eşliğinde uçurduk. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


Bir başka tecrübeli pilot Kaan Dere ise, “Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl etkinlikler kapsamında 100 pilot arkadaş ile Babadağın 1700 metre pistinde 100 atlayış gerçekleştirdik. 100 tane KYK yurdunda kalan öğrencilerimizi de ücretsiz uçurduk. Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 öğrenci ile 100 uçuş yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden tecrübeli pilotlardan Zafer Şekerci ise, “20 yıldan bu yana yamaç paraşütü pilotluğu yapıyorum. Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 pilot arkadaşla toplu atlayış yapıp gökyüzünde Türk bayraklarını dalgalandırdık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “İstikbal Göklerdedir” sözünden esinlenerek yıllardır yamaç paraşütü pilotluğu yapıyoruz. Çok güzel bir duyguydu. Ne kadar şanslıyız ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Ölüdeniz semalarında ay yıldızlı Türk Bayraklarımızı dalgalandırdık. İnşallah Cumhuriyetimiz daha nice 100 yıllar görecek” şeklinde konuştu.
Hayatlarında ilk defa  uçuş deneyimi  gerçekleştirdiklerini belirten üniversite öğrencileri ise, “Böyle güzel ve anlamlı bir günde bu etkinliğe imza atmak çok güzel bir duygu. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Atatürk’e minnet ve saygılarımızı ifade ediyoruz” dediler.

AdminAdmin