GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2024 14:43   Güncelleme : 02-03-2024 15:07

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması Sonuçlandı

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması Sonuçlandı


Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İstiklâl Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması" ilçe seçmeleri, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde gerçekleştirildi. 
Toplamda 70 öğrencinin katıldığı yarışmalarda, ilkokul kategorisinde 27, ortaokul kategorisinde 27 ve lise kategorisinde 16 öğrenci mücadele etti.
İlkokul kategorisinde Merkez İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi Halil İbrahim YILMAZ, ortaokul kategorisinde Özge Koleji 6/B sınıfı öğrencisi Elif Derin Sarıca, lise kategorisinde ise Milas Anadolu Lisesi 10/A sınıfı öğrencisi Nermin Ersoy birinci olarak seçildi.
Birinci seçilen öğrenciler, Milas’ı temsil etmek üzere Muğla Menteşe Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan final etabında yarışacaklar.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, ‘’İstiklâl Marşı'nın güzel bir şekilde okunması ve anlaşılması, milli ve manevi değerlerimize olan bağlılığımızın bir göstergesi olarak, bu yarışma büyük önem taşımaktadır. Bu yarışma, öğrencilerimize İstiklâl Marşı'nı anlama ve duygusal bir şekilde okuma fırsatı sunarak milli değerlerimize sahip çıkma bilincini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve final etabında başarılar diliyoruz.’’ dedi.

AdminAdmin