BASIN
Giriş Tarihi : 02-06-2023 12:24

AYD’DEN BARLAS AİLESİNE TAZİYE

AYD’DEN BARLAS AİLESİNE TAZİYE

 

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, 81 yaşında hayatını kaybetti. Barlas rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Şişli'de özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Mehmet Barlas’ın vefatı dolayısı ile Anadolu yayıncılar Derneği (AYD) taziye mesajı yayınladı

Dernek Başkanı Sinan Burhan Yaptığı açıklamada duayen gazeteci, yazar Mehmet Barlasın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Merhuma Allah’tan Rahmet, başta ailesi olmak üzere Basın camiamıza ve Sabah Gazetesi çalışanlarına başsağlığı dileriz dedi.

 

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet ile başladı.

Mehmet Barlas Hayatı...

Mehmet Barlas hayatı araştırılanlar arasında. Başarılı gazeteci, Barlas, Ankara'da doğdu ve eğitimini de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1 Haziran günü bir süredir tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Mehmet Barlas hayatı...

Barlas, 1942 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun oldu ve Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yaptı.

Gazetecilik ile öğrencilik yıllarında babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başladı. 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarılan Barlas, ardından TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

AdminAdmin