FETHİYE
Giriş Tarihi : 28-07-2023 18:24

Turizmin Merkezinde 12 Gündür Çeşmelerden Su Akmıyor

Turizmin Merkezinde 12 Gündür Çeşmelerden Su Akmıyor

Turizmin Merkezinde 12 Gündür Çeşmelerden Su Akmıyor

Dünyaca ünlü turizm merkezi Ölüdeniz Mahallesinde  esnaf ve vatandaşlar 12 gündür susuzlukla mücadele ediyor. Çeşmelerinden hiç su akmayan vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler karşısında bu durumun rezillik olduğunu belirtirlerken, “Turizm bu yıl susuzluk ve elektrik kesintilerinden dolayı bitmek üzere.12 gündür çeşmelerimizden damla su akmıyor ve hiçbir yetkili de derdimize derman olma çabasına girmiyor” ifadelerinde bulundular. 

Her yıl yaz aylarında yüzbinlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Dünyaca ünlü  turizm merkezi Ölüdeniz Mahallesinde  günlerdir çeşmelerden su akmıyor. Susuzluktan dolayı bölgedeki villalarda müşteri kapasitesinin yarı yarıya düştüğünü belirten bölge esnafı, günlerdir temizlenecek ve içecek su olmamasından dolayı tepkilerini dile getirdiler. 

“Turistlerden Utanıyoruz”
Ölüdeniz Mahallesinin eğlence ve alışveriş merkezi Hisarönü bölgesinde 9 yıldır esnaflık yaptığını belirten Hüseyin Parta isimli vatandaş serzenişte bulunarak, “Gerçekten bu sene ben böyle bir şey görmedim. Yani bu su kesintisi bizi içten yaraladı hem de bu turizm bölgesinde. Gerçekten turistler bile şikayetçi. Nasıl bu memlekette suyunuz yok diyorlar. Bizde ne cevap vereceğimizi bilemiyoruz. Biz yerin dibine giriyoruz. Biz hangi devirde yaşıyoruz bu zamanda. Utanç verici bir şey yani. Hele birde turizm bölgesinde. Bir yönetim bu suyu idare edemiyor mu. Bir atağı bir  suyu tedarikini gideremiyor mu. Eğer bunu yapamıyorsa gerçekten bizim için içler acısı bir şey. Yani ben utanıyorum şahsen. Böyle bir yerde hele bu turizm bölgesinde su olmaması gerçekten utanç verici. Diyecek bir şey bulamıyorum. İnşallah bir an önce bu sorun giderilir. İnşallah bizi bu rezaletten kurtarırlar” dedi. 

“Çeşmelerimizden Damla Akmıyor”

12 gündür çeşmelerden damla su akmadığını aktaran Tarkan Sapmaz ise, “27 senedir turizmciyim. 27 senede ilk defa başımıza böyle bir olay geliyor. Şu anda 12  günden beri burada sular kesik. Suların kesik olmasının sebebini ben tam bilmiyorum. Bunu ben bilmeyeceğim zaten. Bilmesi gereken mercilerin bilmesi gerekiyor. Turistler duş  alamıyorlar. Havuz suyu ile duş alıyorlar. Turistler villalarını iptal etmeye başladılar. Bu çok acı bir durum. Lütfen bu soruna bir çözüm bulalım artık en kısa zamanda. Çünkü Temmuz’dayız. Şurada bir ayımız kaldı. Dün bir arkadaşımız bir açıklama yaptı. Galiba turizm Ağustos’un sonunda bitecek. İşte sebebi de bu. Buradan yetkili arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun. Eğer bulamıyorsanız da bulabilecek insanlardan yardım isteyin. Hiç olmazsa size yardım ederler mutlaka. Çünkü burada hep beraber yaşıyoruz. Tek sıkıntımız bu. 12 gündür ne tuvalet ihtiyacımızı giderebiliyoruz, ne dişlerimizi fırçalayabiliyoruz, ne duş alabiliyoruz. Akşamları 45 derecenin, 50 derecenin altında turizme hizmet vermek için buradayız biz. Bu konuda bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Artık yeter diyoruz ama buna artık yeter diyoruz”  şeklinde konuştu. 

“Sahipsiz Kaldık”

Susuzluk çektikleri konusunda hemen hemen tüm yetkili kurumları aradıklarını ifade eden Ferhat Bulut isimli vatandaş ise, “12 gün. Şu an 13’e yaklaşıyor. Hatta MUSKİ’de kendi sayfasından açıklama yaptı. “Bir arıza var. En kısa zamanda gidereceğiz.” Saatini bile belirttiler. Onun üstünden bir hafta geçti. Daha hala sularımız yok. Duş alamıyoruz. Bardağımızı, çatalımızı yıkayamıyoruz. Ne gelen var, ne giden var. Fethiye’de şikayet yapıyoruz. “Bu belediye başkanının işi değil.” Belediye başkanının işi değil de arkadaş benim mahallem susuz siz ne yapıyorsunuz. MUSKİ. Neredesiniz. Giderin bunları. 
Bu konuda sahipsiz kaldık. Kış aylarında da  yağmur yağınca buralar zaten sel oluyor. Her şey batıyor. Dükkanlarımızı su basıyor. Sahipsiziz. Yolların hali yine belli. Diyecek hiçbir şey bulamıyoruz yani”dedi.

AdminAdmin