EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-02-2024 16:04

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Yarışması Sonuçlandı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Yarışması Sonuçlandı


Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayelerinde gerçekleştirilen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenen hikaye ve deneme yarışmasının sonuçları açıklandı. 
İlkokullar arasında düzenlenen "Dede Korkut Okumaları" hikaye yarışmasında birinciliği Fethiye Cumhuriyet İlkokulu'ndan Ata Köse kazandı. Ortaokullar arasında gerçekleştirilen "Dede Korkut Okumaları" hikaye yarışmasında birinciliği ise Çayboyu Şehit Şenol Özbay Ortaokulu'ndan Feyza Doğramacı elde etti. Liseler arası "Divanu Lügati-t Türk" deneme yarışmasında ise birincilik ödülü Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden Nazlıcan Kırgın'ın oldu.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın; ‘’Bu yarışmalar, öğrencilerin dil ve kültür mirasımızla buluşmalarını sağlayarak dilin zenginliklerini keşfetmelerini teşvik ediyor. Öğrencilerin yazma becerilerini geliştirirken aynı zamanda Türk kültürüne ve edebiyatına olan ilgilerini artırmalarına olanak tanıyor. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin dil ve kültür bilinciyle donanmalarına katkı sağlayarak onların kişisel ve akademik gelişimlerine destek oluyor. Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Nazlıcan Kırgın kızımızı Milas’ı ve bizleri gurulandırarak Liseler arası il birinciliğinden dolayı kutluyorum’’dedi.

AdminAdmin