SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2024 11:04   Güncelleme : 09-01-2024 11:52

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın vaatlerini anlattı:

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın vaatlerini anlattı:

 "İlk yapacağım Bodrum’un susuzluğunu gidermek"

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, "İlk yapacağım işlerden bir tanesi zaten susuz olan Bodrum’un susuzluğunu gidermek için geri kalan bütün bölümdeki boruları çelik borularla döşeyeceğim." ifadelerine yer verdi. Ayaydın, ulaşım, tarım, imar, gençlerle ilgili vaatlerini de yayında dile getirdi. Ayaydın "Üniversite öğrencilerinin ulaşımı için hafif raylı sistem projem var" diye konuştu.
tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, tv100 Ankara temcilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler programda masaya yatırıldı.
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Taksim Meydanı'na konuştu. 
Aydın Ayaydın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


NEDEN ADAY OLDU?
Neden yola çıktım? 25 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Mardin doğumluyum ama ben bir Muğlalıyım. Ben siyaseti 2011 yılında sonlandırmıştım. Bodrum'da yaşamaya başlamıştım. Son derece hayatımdan memnundum. Siyasetin dışında iyi vakit geçiriyordum. 2 ay önce cumhurbaşkanımız beni aradı, görüşmek istediğini söyledi. Ben de gittim. Beni aday yapmak istediğini söyledi. Cumhurbaşkanına siyaseti bıraktığımı, aday olmak istemediğimi söyledim. Cumhurbaşkanı bana 'hemen kestirip atma, biraz düşün' dedi. O 15 gün süre içinde ben Bodrum, Muğla, Fethiye, Marmaris’te dostlarımla konuştum. Çünkü gerçekten Bodrum’da ve Muğla’nın diğer ilçelerinde yerel yönetim hizmeti hiç yok. 


"BODRUM'DA VE MUĞLA'NIN DİĞER İLÇELERİNDE YEREL YÖNETİMLER ADINA HİÇBİR HİZMET YOK"
Bodrum'da ve Muğla'nın diğer ilçelerinde yerel yönetimler adında hiçbir hizmet yok. Bodrum'a kanalizasyon sorunu var. Kışın yağmur yağdığı zaman her tarafı sel alıyor. Trafik İstanbul'dan daha beter, yol yok. Her taraf çukur. Su yok, insanlar kullanacak suyu bile tankerle taşımaya başlıyor. Ben de bir Muğlalı olarak bu sorunları yaşamaya başladım. Sayın cumhurbaşkanımızın çağrısını kabul ettim. Bahçeli de olumlu görüşü olduğunu belirtti. İsmim açıklanmadan bir gün önce Bahçeli telefonla arayarak 'hayırlı olsun, başarılar diliyorum' dedi. 
"YOLLARDA HİÇ BAKIM YOK"
Bodrum'un girişinde Torba Kavşağı vardır, Torba Kavşağı'ndan Turgutreis'e 30 dakikada gitmeniz gerekirken, Mayıs ayından itibaren 2,5 saatte gidebiliyorsunuz. Tek bir yol vardır, Bodrum'un içinden geçen bir yol. O yolu kullanmak zorundasınız. Yollarda hiç bakım yok. Her kış yağmur yağdığı vakit Bodrum'da bütün caddeler su altında kalıyor. 
"İLK YAPACAĞIM İŞLERDEN BİR TANESİ ZATEN SUSUZ OLAN BODRUM’UN SUSUZLUĞUNU GİDERMEK"
İlk yapacağım işlerden bir tanesi zaten susuz olan Bodrum’un susuzluğunu gidermek için geri kalan bütün bölümdeki boruları çelik borularla döşeyeceğim. Bir kere su kaybı önlenmiş oluyor. Sorun çözülmüyor. Bodrum’un yıllık içme suyu ihtiyacı 33 milyon metreküptür şu andaki Geyik Barajı ve Mumcular Barajı’ndan Bodrum’a gelen su miktarı yılda 19 milyon metreküp sudur. Dolayısıyla 15 milyon metreküp ihtiyaç vardır. Bunun bir bölümü kuyulardan elde ediliyor. Su sorunu çözmek için 2 etapta gitmek lazım. Acil olarak mevcut su kaybı önlenmeli, denizden artıma yoluyla su elde etmek lazım. Bodrum Barajı projesinin süratle yürürlüğe sokulması gerekli. 
"ÇEVRE YOLU YAPILMALI"
Bodrum'da yazlığı olan bir insan o trafikte çektiği çilenin haddi hesabı yoktur. Bodrum Çevre Yolu projesi yapılmalı. Bunu karayolları yapacak. Büyükşehir belediyesi de destek verecek. 9 kilometre antik kentin altından geçecek, hiçbir tarihi dokuya zarar vermeyecek. 9 kilometre tünel olacak. 2,5 saatte gidemediğiniz yere 15 dakikada gideceksiniz. 3 yılın altında yapılır. 
ÇOCUKLAR İÇİN PROJELERİ NELER?
Çocuklar için bütün mahallelerde güvenli parklar yapacağız. Modern, çağdaş halkın gidebileceği halk plajları yapacağız. İnsanlar orada rahatça denize girebilecek.


"ÖĞRENCİLERİN ULAŞIMI İÇİN HAFİF RAYLI SİSTEM PROJEM VAR"
Muğla üniversite kentidir. Üniversite ile şehir merkezi arasında otobüsten başka ulaşım yok. Onların ulaşımını sağlayacak hafif raylı sistem projem var. Üniversite şehir dışında olduğu için üniversite etrafında sosyal donatı alanı yok. Üniversite etrafına sosyal donatı alanları yapmak lazım. Şehir hastanesinin etrafında bir tane eczane, lokanta yok. O hastanenin etrafına temel ihtiyaç giderlerini sağlayacak üniteler yapılmalı. 
"MUĞLA’NIN HEMEN HEMEN BÜTÜN İLÇELERİNDE İMAR PROBLEMİ VARDIR"
Muğla’nın hemen hemen bütün ilçelerinde imar problemi vardır. Fethiye, Marmaris, Datça, Muğla merkez, Bodrum’da var. Bir kere imar planları gözden geçirilecek. İmar planı bekleyen köyler de dahil neresi olursa olsun süratle masaya yatırılacak.
"HİÇ KİMSENİN YAŞAM TARZINA ASLA MÜDAHALE EDİLMEYECEK"
Benim taahhütlerim arasında Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, çağdaş yaşamın teminatıyım diye bir ilke vardır. Hiç kimsenin yaşam tarzına asla müdahale edilmeyecek. Ben onların teminatıyım. Ben öyle yaşamayı seven bir insanım. Hiç kimsenin aklına şu gelmesin; Muğla'nın hiçbir ilçesinde yaşam tarzına müdahale edecek bir uygulama olmayacak. 
TARIM PROJESİ
Muğla'nın iç kesiminde tarımla geçinen tarım köylülerin yanında olacağız. Biz onların üretiminden pazarlamasına kadar yanında olacağız. Tohumdan fidana kadar, satışa kadar yardımcı olacağız. Ben üreticilerle işbirliği kuracağım. Büyük hipermarketlerin ürünleri Muğla'dan alma zorunluluğu getireceğiz.
"ÇEVREYE, TARİHİ DEĞERLERE DUYARLIYIM"
(Akbelen Ormanları) Çevreye, tarihi değerlere duyarlı bir insanım, benim büyükşehir belediye başkanlığı döneminde bunlara gereken hassasiyetleri göstereceğim. Herkes görüşüp ortak akılla hareket edeceğim. 
"DOĞALGAZI GETİRECEĞİZ"
Türkiye'nin her yerinde doğalgaz var ama Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça'da doğalgaz yok. Enerji Bakanımızla görüştüm, seçildikten hemen sonra o işlemi başlatacağız. LPG tankları ile doğalgazı getireceğiz, doğalgaz hattı döşenene kadar.  

AdminAdmin