SAĞLIK
Giriş Tarihi : 03-04-2024 23:23

Diyabet Okulu Eğitimi Gerçekleştirildi

Diyabet Okulu Eğitimi Gerçekleştirildi


Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulunda, yılın ilk eğitim programı sonrasında 14 diyabetli bireye diplomaları verildi.
Eğitim sonunda “Diyabet Okulu” katılım belgeleri Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve yönetim ekibi tarafından diyabetli bireylere takdim edildi.
Eğitim programında: Diyabet hastalığı nedir? Diyabetin Oluşum Mekanizmaları? Tıbbi Tedavisi, Dengeli Beslenme, Diyabette İnsülin Dışında Kan Şekerini Düzenleyici İlaçlar, Diyabetle Yaşam, Diyabetin Akut ve Kronik Komplikasyonları, Fiziksel Aktivite ve Hareketin Önemi, İnsülin Tedavisi ve Uygulamalarda Yapılan Yanlışlar ile İlaçların Güvenli, Doğru ve Etkin Kullanımı gibi bir çok konuda eğitici bilgiler verildi.
Diyabet Okulu eğitimlerin ücretsiz olup her ayın üçüncü haftasına denk gelen Perşembe günü yapılacaktır. Diyabet Okulu hakkında ayrıntılı bilgi almak ve danışmak için, hastanemiz santralinden Diyabet Eğitim Hemşire odası dahili numarası olan 4451 ’i tuşlayarak ulaşabilirsiniz.

AdminAdmin